1200 jegyet adtak el az első napon

2003.03.19. 17:37
Hétfőtől 1500 és 3500 forint között áron kaphatóak a napi belépők az április 15-én kezdődő, budapesti divizió I.-es jégkorong világbajnokságra (három mérkőzést játszanak mind az öt játéknapon). A komoly érdeklődés feltételezhetően a magyarok reális aranyesélyének is köszönhető, és ezt még növelheti, hogy Szuper Levente, a válogatott Észak-Amerikában játszó kapusa már a felkészülésre is hazajöhet.
Élénk az érdeklődés az április 15-én kezdődő divízió I-es jégkorong világbajnokság iránt, hiszen a jegyárusítás első, hétfői napján 1200 darabot vásároltak a szurkolók - tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatón, amelyiken bemutatták Ficakot, a rendezvény kabalakutyáját is. (A napi belépők 1500, 3500 és 5500, a bérletek pedig 14 és 22 ezer forintba kerülnek. A hirhedt 219-es szektorban van 140 szék, ahonnan nem látható a küzdőtér, de oda nem ültetnek nézőt.)

A magyar válogatott a jövő hét kedden kezdi el a felkészülést az eseményre, addig szabadságot kaptak a játékosok. Elképzelhető, hogy a felvidéki származású, korábban szlovák állampolgárságú Sille Tamás is magyar színekben játszhat. Az Alba Volán klasszis hátvédje már bemutatkozott a gárdában, de a vb-n még nem biztos a részvétele.

Nem kizárt, hogy a St. Johnban védő Szuper Levente is ott lesz a társaival, hiszen jelenleg nem kap kátéklehetőséget klubcsapatában, még második számú kapusként sem számítanak rá. Szuper kérte egyesületének vezetőit, hogy ha nem számítanak rá, akkor minél hamarabb engedjék haza. Szupernek jelenleg nincs szerződése a következő évadra, és a három évvel ezelőtt kötött szerződésénél rosszabb ajánlatot kínáltak. A magyar kapusnak ettől függetlenül kiválóak a mutatói, több mint ötven meccsen jégre lépett, és a lövések több mint kilencven százalékát hárította.

Amennyiben nem engedik el, akkor várhatóan április hetedikén csatlakozik a kerethez, ennek azonban elengedhetetlen feltétele, hogy klubja idén se jusson be a rájátszásba. (Erre egyébként minden esély megvan, mert nyolcmeccses idegenbeli sorozat előtt állnak, és a rájátszáshoz minimum egy helyet előre kellene lépniük).

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Fertő László elárulta, hogy egy karton viszkiben fogadott a magyar csapat vb-győzelmére, amivel egyébként a válogatott jövőre - először az életben - az A csoportban játszhatna.

A magyarok ellenfelei az A csoportból kiesett Lengyelország, a jó erőkből álló és a magyar válogatott számára eddig verhetetlennek tűnő, ugyancsak A csoportos múlttal rendelkező Kazahsztán, valamint a határozottan gyengébb játékerőt képviselő Hollandia, Románia és Litvánia lesznek.

A válogatott két felkészülési meccset játszik április elején Norvégiával, ez lesz a jubileumi, hatszázadik találkozója. A vb előtt három nappal készül el a jég a Sportarénában, és a hátralévő edzések már ott zajlanak.