Oscar-díjasok az ausztrálok olimpiai sikereiért

2003.03.28. 15:19
Az ausztrál sportvezetők úgy érzik, hogy neves színészeik és előadóművészeik jó hatással lehetnek az ország sportolóinak olimpiai teljesítményére. Talán a mieink is jobban szerepelnek, ha Bajor Imre, Csala Zsuzsa, vagy Korda György elkíséri őket?
Az ausztrál olimpiai csapat reméli, hogy a kontinensnyi ország olyan sztárjai, mint az Oscar-díjas Russel Crowe és Nicole Kidman, vagy a popénekes Kyle Minouge jelen lesznek a jövő évi athéni olimpián, s így segítik sportolóik minél eredményesebb szereplését.

Egy melbourne-i újság tudósítása szerint az egykori úszóedző Laurie Lawrence már mindhárom hírességet megkérte, hogy látogassák majd meg az olimpiai faluban a csapatot, sőt további személyek megkeresését is kilátásba helyezte.

Lawrence, aki az 1984-ben, illetve 1988-ban olimpiai aranyérmes Jon Sieben és Duncan Armstrong mestere volt, már Sydneyben is több hírességet csábított a versenyzőkhöz, ami - állítólag - nagyon jó hatással volt rájuk.

Azt nem tudni, hogy a látogatások mekkora mértékben játszottak szerepet az eredményességben, mindenesetre az ausztrálok "hazai pályán" remekül szerepeltek 2000-ben: 58 érmükkel a nemzetek rangsorában az Egyesült Államok, Oroszország és Kína mögött a negyedik helyen végeztek.