Tízmillió jár az olimpiai aranyért

2003.03.31. 18:32
Ötszáz nappal az athéni olimpia megnyitója előtt már i Magyarországon is meg lehet vásároln a jegyeket. A legolcsóbb 15 euróba, a legdrágább 800-ba kerül. Schmitt Pál, a MOB elnöke a magyar nagyvállalatok olimpiai szponzorációinak megszüntetésén sajnálkozott.
"Itt, Athénban a saját bőrünkön érezzük, hogy már mindössze 500 nap van a megnyitóig" - mondta a MOB délelőtti sajtótájékoztatóján a telefonon felhívott Vajda László, aki a rendezőbizottság egyik igazgatója. "Lezárult a vita a kormánnyal és a létesítmények üzembe helyezéséért garanciát vállaltak. A következő feladat a versenyhelyszínek menedzsmentjeinek kialakítása, mert már az előolimpia iránt akkora az érdeklődés, hogy kénytelen vagyunk elutasítani néhány kérelmet" - értékelt.

Az olimpiai láng körbejárja az eddigi rendező városokat

Vajda nem titkolta, hogy az athéniaknak komoly megpróbáltatással jár az olimpia rendezés, mert az egész városban építkezések zajlanak, ezért az amúgy is telitett belvárosi utak még zsúfoltabbak.

Az olimpiai lángot egyébként az összes olyan városba elviszik, ahol eddig már rendeztek ötkarikás játékokat, és a következő jétékok helyszínén, vagyis Torinóban és Pekingben is ott lesz.

Miért szállnak ki az állami nagyvállatok?

A húsz éve NOB-taggá választott Schmitt Pál megemlítette, hogy a múlt héten a Parlament ifjúsági és sportbizottságától kaptak meghívást, ahol sajnálatát fejezte ki, mert néhány nagy magyar nagyvállalat - MOL, Matáv, OTP - felmondta a szerződését MOB-bal. "Nem értjük, miért van ez a tendencia, de reméljük, nem folytatódik" - összegzett.

Tizenkétszeresükre emelkedtek a szállodaárak

Aján Temás elmondta, hogy a pontszerzők mellett a hetedik és nyolcadik helyezettek is kapnának jutalmat. "A pontversenyben megcélozzuk az első tizenöt hely valamelyikét" - jelentette ki. "Az olimpiai aranyéremért kilenc- vagy tízmillió forintot szándékozunk adni, legutóbb hatot ért. A csapatsportágakban persze más lesz a díjazás, ám mivel még niem dolgoztuk ki a rendszer részleteit, egyelőre nem tudok pontos összeget mondani" - magyarázta.

Az olimpiai jegyeket már hétfőtől meg lehet vásárolni a Pegazustól. A legolcsóbb 15 euróba, a legdrágább nyolcszázba kerül. Az úszóversenyekre lesz a legnehezebb kijutni, mert mindössze 48-at kaptunk. A többi magyar sikersportág eseményein nem lehetnek ilyen gondok. Az utazási iroda előnyben részesíti azokat, akik szállással együtt rendelnek jegyet, és az egy hétre minimálisan 250 ezer forintba kerül. (Az átlagos szobaárak hetven euróról 450-re emelkedtek.)

Az Olimpiai Ifjúsági Fesztivál lesz Párizsban

Molnár Zoltán, a MOB igazgatója végezetül az Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválról szólt, és megjegyezte, hogy eddig egy ország kivételével valamennyi nemzet jelezte a részvételét az augusztusi eseményen.