Nincs magyar döntőse a férfi kézilabda-kupáknak

2003.04.06. 20:39
Öt magyar kézilabda csapat lépett pályára a hétvégén, és amire kevesen számítottak bekövetkezett: negatív lett a mérlegük. A Fotex ugyan nyert, nem került be a BL-döntőbe, a Dunaferr férfi együttese hazai pályán kapott ki. A hölgyeknél a Győr kiütéses vereséget szenvedett, a magyar párharcot pedig a Dunaferr nyerte a Cornexivel szemben.
A férfiaknál előbb az EHF Kupa fináléjáért harcoló Dunaferr játszott, és az esélyei igen kedvezőnek tűntek, hiszen az Asztrahány elleni odavágón két góllal nyerni tudtak. A szakvezető, Buday Ferenc azonban hiába intette óvatosságra tanítványait, mondván: még egy bravúr kell a továbblépéshez, a játékosok tudat alatt talán elhitték, hogy már döntősök.

Az Asztrahány végig szívósan üldözte az első félidőben a mieinket, a másodikban pedig átvette a vezetést, és a hajrában bebiztosította a sikerét, három góllal - 30-27-re - múlva felül a Dunaferrt. Krivokapics 11 gólt szerzett, a többiek némiképp elmaradtak a várakozástól. Összesítésben egy gól lett az oroszok előnye, akik a fináléban Nagy László együttesével a Barcelonával találkoznak.

Pedig hattal is vezetett a Fotex

A Bajnokok Ligájában a Fotex nyolcgólos verést kapott Pamplonában a Portland San Antonio ellen, így kétségkívül a tavaly elbúcsúztatott spanyolok voltak az esélyesebbek a visszavágón. A Fotex mindent megpróbált, nyolc perccel a vége előtt hat góllal is vezetett - 28-22 -, de ezek után a spanyolok percei következtek, és a Veszprém 30-26-os győzelme csupán szépségtapasz lehet. A másik ágon a Montpellier jutott a döntőbe.

Kínos győri kudarc

A női KEK-ben első látásra nem kapott nehéz ellenfelet a tavalyi döntős Győr, ám a francia Besancon egyszer már megtréfálta a Dunaferrt, így nem ártott vigyázni velük. A Győr már a félidőre hétgólos hátrányt szedett össze, a folytatásban még enerváltabban játszottak, és végül kiütéses, 30-18-as vereséget szenvedtek, vagyis igen messze kerültek a döntőbe jutástól.

A Dunaferr került előnybe a magyar elődöntőben

Az EHF Kupában már a sorsolásnál biztossá vált, hogy lesz magyar döntőse a orozatnak, hiszen a két magyar társulat egymással volt kénytelen játszani. Az első meccsen a Dunaferr fogadta a fehérvári illetőségű Cornexit, és a vendégek jól tartották magukat, a hajrára azonban feljavult a hazai gárda, és ötgólos 33-28-as sikert könyvelhetett el.

A másik ágon tulajdonképpen eldőlt a továbbjutás kérdése, a dán Slagelse 35-14-re nyert az ukrán Motor Zaporozsje ellen a nyitó felvonásban. A dán sztárcsapat búcsúztatta a Debrecent is.