Döntőbe jutott a Dunaferr

2003.04.13. 21:19
Az első mérkőzésen ötgólos előnyt szerző Dunaferr jutott tovább a női kézilabda EHF Kupa magyar elődöntőjéből, miután a visszavágón csak 23-22-re kapott ki a Cornexi-Alcoa otthonában. A Győr végül egy góllal legyőzte a Besancont, de a francia csapat összesítésben így is tizenegy gólos különbséggel jutott a KEK döntőbe.
A női kézilabda EHF Kupa "magyar" elődöntőjének első mérkőzésén öt góllal nyert a hazai Dunaferr a Cornexi-Alcoa ellen. A vasárnapi visszavágón viszont remekül kezdtek a hazaiak, a 10. percig csak egy gólt kaptak, miközben négyet dobtak.

Kulcsár jól mozgott a védőfalban, értékesítette helyzeteit, a megítélt büntetőből pedig Virincsik volt eredményes. Rengeteg volt a kiállítás, az emberelőnyös helyzetekből a Cornexi jött ki jobban. A játék képe alapján nem okozott meglepetést, hogy a 28. percben már a székesfehérváriak álltak továbbjutásra (12-6).

A második félidő elején még jól játszott az Alcoa (16-9), de ezt követően változtatott taktikáján a Dunaferr, és ennek hatására felzárkózott 18-16-ra. A székesfehérváriak keményen harcoltak (52. perc, 22-18), de a hajrában már nem tudtak újra jelentős előnyre szert tenni. Állandósult a különbség, a vendégek megelégedtek a minimális vereséggel.

A dunaújvárosiak a dán Slagelsével találkoznak a május 10/11. és 17/18-i döntőben. Az első felvonás helyszínét kedden sorsolják ki Bécsben.

A magyar gárda utoljára 1998-ban volt finalista ebben a sorozatban, akkor jobbnak bizonyult a szlovák Besztercebányánál.

Női EHF Kupa elődöntő, visszavágó:
Cornexi-Alcoa - Dunaferr 23-22 (13-8)

góldobók: Kulcsár 7, Virincsik 6, Deli, Gisca 3-3, Tápai 2, Kovács, Kenyeres 1-1, illetve Ferling, Nagy, Szrnka 4-4, Borók 3, Pálffy, Turtóczki, Pigniczki 2-2, Kindl 1

Továbbjutott a Dunaferr, 55-51-es összesítéssel.

Nem jutott be a női kézilabda KEK fináléjába a Győri ETO, miután a 12 gólos idegenbeli vereség után az elődöntő visszavágóján csak 27-26-ra győzte le a francia Besancont.

Rengeteg hiba, kapkodás jellemezte az első negyedórát. A Győrnek nem sikerült elhúznia, sőt, inkább az első mérkőzésen 12 góllal nyerő vendégek vezettek (4-6). A folytatásban sem engedték ki a kezükből az irányítás, és Stecz révén még nőtt is az előnyük.

A második félidőben Görbicz jóvoltából sokkal hatékonyabban támadott a Győr, és a 41. percben egyenlített (17-17), majd előnyhöz jutott. A rutinos franciák nem hagyták még jobban felpörögni a hazaiakat, tartották a különbséget.

A győriek végül annak is örülhettek, hogy legalább a hazai találkozójukat megnyerték. A Besancon ellenfele a döntőben az ukrán Szpartak Kijev lesz.

Női KEK, elődöntő, visszavágó:
Győri ETO-Besancon (francia) 27-26 (9-12)

góldobók: Görbicz 8, Mehlmann 5, Mörtel, Lovász 3-3, Vérten, Köbli, Szemes 2-2, Jókai, Dokic 1-1, illetve Tervel 6, Stecz 5, Said-Mohamed 3, Antic, Amariei, Castioni, Pecqueux-Roland, Delerce, Delattre 2-2

Továbbjutott a Besancon, 56-45-ös összesítéssel.