Adalbert
13 °C
21 °C

Brutálisan megverték a Fradi kerékpárosát

2003.04.25. 10:31
Bebtó Zoltánt az 1997-es Tour de Hongrie győztesét brutálisan megverték edzés közben. Történt mindez húsvét hétfőn délután, a nyílt utcán. A bűne mindössze annyi volt: zöld-fehérben volt.
Húsvét hétfőn a legtöbb ember locsolkodik, sonkát eszik és berúg. Bebtó Zoltán, a P Nívó-Betonexpressz-FTC kerékpárosa azonban csak az első "feladatot" teljesítette. A délutánt edzéssel szerette volna tölteni, készülvén a három hét múlva sorra kerülő sydneyi Világkupára, melyen olimpiai kvótáért szállt volna nyeregbe.

Az 1997-es Tour de Hongrie győztese azonban mindössze száz métert tudott tekerni csapattársával Víg Auréllal, amikor egy Opel leszorította őket az útról. Négy kigyúrt férfi szállt ki a kocsiból, majd meg sem várva, hogy leszálljon a kerékpárjáról, többször arcon ütötték a mindössze hatvanhét kilós versenyzőt. Az eset után, mint akik jól végezték dolgukat visszaszálltak és elhajtottak.

Az eset után kihívták a rendőrséget, és mást nem tudtak tenni, mint bediktálták az autó rendszámát. Bebtó saját felelősségére hazament, de később kénytelen volt korházba menni, ahol jelenleg is kezelik. Szemmozgása javult és bízik benne, nem kerül sor sebészi beavatkozásra és nem kell megműteni az arcát.

Bebtó a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, minden bizonnyal zöld-fehér szerelése váltotta ki az "erős fiuk" haragját. Ezt tudtára is adták még a pofon előtt. Azonban ennél is jobban megdöbbentette, hogy az utca túloldalán autóját mosó férfi ahelyett, hogy segített volna, egyszerűen csak "szemét fradistának" nevezte őket.