Farkas Ágnes a világ második legjobb kézilabdázója

2003.05.14. 19:25
A World Handball című kézilabda szaklap olvasóinak szavazatai alapján a második helyet szerezte meg Farkas Ágnes azon a szavazáson, melyen a 2002-es év legjobbjára kellett voksolni. A Fradi átlövőjét csak a kínai Csao Zsaj tudta megelőzni. A magyar npi kézilabda bajnokság erejét jelzi az hír is, amely szerint lehetséges hogy a jövőben a magyar bajnokságban indul a világ egyik legerősebb klubja, az osztrák Hypo.
Farkas Ágnes második lett a World Handball című szaklap által szervezett szavazáson, amelyen a 2002-es év legjobb kézilabdázót választották meg. Az FTC átlövőjét csak a kínai Csao Zsaj (Chao Zhai) előzte meg, a harmadik helyen az osztrák Ausra Fridrikas végzett. Utóbbiról érdemes tudni, hogy a dán Slagelse együttesét erősíti, amely a Dunaferr ellenfele az EHF Kupa-döntőjében.

Eddig két magyar győztes
A World Handball immár tizenöt éve szavaztatja meg az olvasóit az év legjobbjáról. A szavazások történetében eddig kétszer született magyar siker. 1995-ben Kocsis Erzsébetet, míg öt évvel később Bojana Radulovicsot választották az év legjobbjának.

"Óriási dicsőség a legjobb hatba bekerülni. Jól esik, hogy pályafutásomat és játékomat nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismerik. A tavalyi év jól sikerült, hiszen a Ferencvárossal megnyertük a bajnokságot, bejutottunk a BL-döntőbe, a Szuper Kupában pedig a harmadik helyen végeztünk. Nekem a dániai Eb-n is kijött a lépés, hiszen gólkirálynő lettem "- mondta az MTI-nek Farkas Ágnes.

Az összesen 29 ezer szavazat összesítése után a férfiaknál a HSV Hamburgot erősítő francia Bertrand Gille nyert a dán Lars Christiansen és a német Daniel Stephan előtt.

A végeredmény:
Nők:
1. Csao Zsaj (Chao Zhai, kínai, Randers HK) 32.28 százalék
2. FARKAS ÁGNES (Herz-FTC) 28.73
3. Ausra Fridrikas (osztrák, Slagelse) 24.7

Férfiak:
1. Bertrand Gille (francia, HSV Hamburg) 46.58
2. Lars Christiansen (dán, SG Flensburg) 41.03
3. Daniel Stephan (német, TBV Lemgo) 5.62

A Hypo a magyar bajnokságban?

Az osztrák Hypo Niederösterreich indulni szeretne a női kézilabda NB I 2003-2004-es idényében - jelentette be Gunnar Prokop, a nyolcszoros BEK-győztes klub menedzsere Sinka Lászlónak, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkárának.

Az elképzelés szerint az élvonalban a Hypo NÖ mellett 11 hazai csapat szerepelne, s a rájátszásban a külföldi együttes már nem lépne pályára. Az elnökség jövő kedden foglalkozik a témával. A Balogh Beatrixszel felálló Hypo az elmúlt szezonban a cseh és szlovák közös bajnokságban indult, mivel az osztrák pontvadászat nem jelent komoly erőpróbát számára.

Sinka László - mint a jövő évi női Európa-bajnokság szervezőbizottságának vezetője - az MTI-nek elmondta, szerdán a parlamentben járt Benedek Andrással, az MKSZ elnökével és Vass Károly alelnökkel, ahol fogadta őket Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, a kontinensverseny fővédnöke. A küldöttség beszámolt az Eb előkészületeiről, valamint a sportág utánpótlás-nevelési koncepciójáról.