BL-elődöntőt játszik a Honvéd

2003.05.16. 10:51
A Honvéd pénteken a német Spandau ellen küzd a vízilabda Bajnokok Ligájának genovai négyes döntőjében és várható győzelme esetén a szombati döntőben kijavíthatja tavalyi hibáját, és megnyerheti a sorozatot.
Az Újpest '94-es győzelme óta nem sikerült magyar csapatnak diadalmaskodni a vízilabda bajnokcsapatok között, bár a négyes döntőben általába bejutnak klubcsapataink. A kupagyőzelemhez kétségkívül a Honvéd-Domino állt legközelebb, amikor tavaly a Margitszigeten olasz vetélytársát legyőzve a fináléba jutott, ott azonban meglepetésre kikapott a Kásás Zoltán csapatától, az Olympiakosz Pireusztól. (A Vasas ugyanakkor fantasztikus budapesti, majd bravúros zágrábi szereplésével megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját).

Az edző már nyert BL-címet

A Honvéd a már tavaly is a csapatban szereplő három olimpiai bajnokkal (Biros, Molnár, Kiss), és a a sydney-i aranycsapat két további tagjával, Várival és Fodorral, várhatóan most is döntőbe jut.

Péntek negyed nyolctól a német Spandau lesz a kilenc évvel ezelőtt az Újpestet győzelemre vezető Kovács István csapatának ellenfele. A németek ugyan meg se közelítik a nyolcvanas években még a világ legjobbjaként számontartott csapatuk színtjét, de például Benedek Tibor csapatát, a Reccót hazai pályán múlták felül négy góllal, 9-5-re. (A szlovéniai selejtezőben már találkozott a két csapat, akkor a Honvéd bizonyult jobbnak két góllal, 9-7-re.)

Az elveszített bajnoki cím után a BL-ben vigasztalódnának Benedekék

Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor nem lehet kétséges, hogy a hazai pályán játszó Recco - miután a múlt héten elveszítették az olasz bajnoki döntőt, így alighanem a Final Fourban szeretnének vigasztalódni - legyőzi a Mladostot, a másik elődöntőből pedig a Honvéd kerül a döntőbe, egyszersmind ők küzdhetnek a több mint négymillió forinttal jutalmazott első helyezésért.