Kásás és Steinmetz egy évig a Vasasé

2003.05.27. 16:19
Kedden kora délután vált biztossá: két olimpiai bajnokkal erősödött a vízilabda bajnokság legutóbbi második helyezettje a Vasas. Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás egyéves szerződést írt alá az angyalföldi csapathoz. Edzőjük, a Pireusszal tavaly Bajnokok Ligáját, és Szuper Kupát nyerő Kásás Zoltán lesz.
Posillipo Napoli május elején jelentette be, hogy megválik egyik legerősebb játékosától, Kásás Tamástól. Azonnal találgatások indultak az olimpiai bajnok jövőjéről, akiért három magyar csapat is bejelentkezett. Már akkor is a Vasas tűnt a legelszántabbnak, kedden kora délután pedig biztossá vált: a korábban a világ legjobbjának megválasztott 27 éves pólós a piros-kékekhez igazol.

Kőkemény alkú

Rajta kívül nápolyi csapattársa, az ugyancsak olimpiai aranyérmes, 28 éves Steinmetz Barnabás is a Vasashoz szegődött, csakúgy, mint a Pireusszal szerződését bontó Kásás Zoltán. Az idősebbik Kásás tavaly Bajnokok Ligáját és Szuper Kupát nyert a görög együttessel.

A szerződés részletei nem publikusak, de dr. Vereczkei Zoltán szakosztály-igazgató az Indexnek elmondta, hogy a kezdetektől bíztak abban, hogy megkötik a megállapodást. "Az eredetileg nekik szánt összegen emeltünk valamelyest, ők is engedtek az igényeikből, így sikerült összehozni a szerződést. Kőkeményen alkudoztak, és ha még nincs is végleges szerződés, a döntő pontokban megegyeztünk. Jogi ismeretek mellett az élet iskolájára is szükség volt, hogy mindezt ma így bejelenthessem" - értékelte a megállapodást Vereczkei.

Kásás Tamás: Csak a jóra emlékszem Nápolyból

Steinmetz Barna elárulta, hogy őt elsősorban az ösztönözte a hazatérésre, hogy a testvérével, Ádámmal egy csapatba kerülhet. "Emellett persze bízom a csapatban, és a sikerekben."

Kásás Tamás nem titkolta: fájó szívvel hagyja ott nápolyi ismerőseit és barátait, de örül, hogy eljött. "Csak a jóra emlékszem, nincs bennem tüske, ami a szerződésem viharos felbontását illeti" - magyarázta. Érdeklődésünkre kifejtette, hogy valóban megkereste tavaly is a Vasas, akkor azonban konkrét feltételekig el se jutottak.

Még sohasem dolgozott együtt a két Kásás

"A tavalyi idényem nem sikerült túl jól, januártól sérüléssel bajlódtam, a vállam azonban pillanatnyilag nem fáj. Bízom abban, hogy a Vasast hozzá tudjuk juttatni ahhoz a pluszhoz, hogy bajnok és nemzetközi színtéren még sikeresebb legyen" - összegzett.

Kásás Zoltán kijelentette, hogy Tamás megvásárlása nem volt szerződésének feltétele. "Mivel soha nem dolgoztunk eddig együtt inkább csak óhajkánt jelöltem meg a szerződtetését" - jegyezte meg.

Kásás Zoltán: ismerem a Vasast

"Olyan csapatot szeretnék, amelyet nem ér sohasem meglepetés, bármilyen szituációba kerüljön is. Annak ellenére, hogy sokáig külföldön tevékenykedtem nem ismeretlen előttem a csapat, mert a Szuperkupa-fináléban is ellenük készítettem a görög Pireuszt" - mondta az új edző.

A csapatkapitány, Kósz Zoltán végül elmondta: olyan játékosokkal erősödtek, akiket a világ bármelyik csapat szívesen lát.