Nagyobb kapukat akarnak az NHL-ben

2003.05.30. 14:17
A liga vezetője több gólt akar, ezért a kapuk megnagyobbítását tervezi. A kapusok azonban nem örülnek az ötletnek.
Gary Bettman, az észak-amerikai profi jégkorongliga első számú vezetője, érdekes újítással állt elő: a csökkenő gólszám miatt azt javasolja hogy növeljék a kapuk méretét. "Ez még csak felvetés. Ha nagyon sokan ellenkeznek, akkor módosítom álláspontomat. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy több gól kell!" - mondta Bettman.

Az NHL-ben egy évtizede még közel kilenc, most viszont már hatnál kevesebb találat esik átlagban, s nem ritkák a két-három gólos összecsapások sem. A Stanley Kupa döntőjében érdekelt két csapat, a New Jersey Devils és az Anaheim Mighty Ducks kapusa, Martin Brodeur, valamint Jean-Sebastien Giguere nem örül a felvetésnek.

"Ha az a cél, hogy Wayne Gretzky minden gól- és pontcsúcsát megdöntsék, akkor csak rajta! Inkább valami mást találjanak ki" - vélekedett Brodeur. "Ez valami tréfa? Szerintem a nézők nem lennének kíváncsiak a 8-7-es vagy 6-5-ös végeredménnyel zárult mérkőzésekre" - mondta Giguere.

Az NHL-döntő eddigi két összecsapásán egyaránt három találat született - mindkétszer a Devils győzött 3-0 arányban - az első találkozón az utolsó gól például azért esett, mert az Anaheim a kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre.