Mandula a nyolcaddöntőben a Roland Garroson

2003.05.30. 17:22
Sávolt Attila két óra alatt hat gémet nyert a hetedik helyen kiemelt helyen argentin Guillermo Coria ellen, és a harmadik fordulóban, öt nyert meccs után véget ért számára az idei Roland Garros. Sokkal játszott nála Mandula Petra, aki alig több mint egy óra alatt 6:2, 6:4-re verte az olasz Pennettát, így két év után ismét a legjobb nyolc közé kerülhet.
Miután a selejtezőben három meccset nyert meg a legjobban jegyzett magyar férfi teniszező, Sávolt Attila a főtáblán is nagyszerűen rajtolt, legyőzte a svéd Vinciguerrát, majd a 27. kiemelt orosz Jusznyijt. Utóbbi találkozót úgy nyerte, hogy öt ponttal kevesebbet szerzett az öt szett során.

Csak az első játszmában volt partner Sávolt

Három éve Sávolt már bejutott a harmadik fordulóba, ám akkor a jelenlegi világelső ausztrál, Lleyton Hewitt várt rá, aki mindössze öt gémet engedélyezett neki. Most sem kapott könnyű ellenfelet, hiszen az argentin Guillermo Coria ugyan eddig mindössze egy Grand Slam tornán - idén, Melbourne-ben - jutott a negyedik fordulóba, igen jó formába lendült, és hetedik a világranglistán.

Sávolt ellenben a 139., és ranglistabeli különbség érződött is az első perctől kezdve. Sávoltnak voltak jó momentumai, de csak az első játszmát volt képes szorossá tenni. Azt 6:4-re veszítette el, a másodikat és a harmadikat pedig egyaránt 6:1-re. Hiába ütött öt ászt - ellenfele egyig jutott -, 74 ki nem kényszerített hibája kiugróan sok volt Coria húsz bakijához képest.

Sávoltnak ha szerencséje lesz, bekerülhet a legjobb százba, teljesítménye számításaink szerint tizennyolcmillió forintnak megfelelő eurót ért.

Mandula rosszul kezdett, de gyorsan javított

Egy órával Sávolt meccse után lépett pályára Mandula Petra. Kellemesebb ellenfelet az olasz Flavia Pennettánál nem is tudott volna elképzelni magának a két éve a negyeddöntőig jutó magyar lány. A 21 éves Pennetta eddig mindössze egy Grand Slam tornán indult, idén Melbourne-ben már az első fordulóban búcsúzott.

Noha a világranglistán a 21 éves olaszt öt hellyel előrébb rangsorolták a hetvenedik Mandulánál, a meccs esélyese mégis Juhász Gábor tanítványa volt, mert az első fordulóban Marrerót, a másodikban pedig a tizenegyedik kiemelt Miskinát verte magabiztosan.

A legjobbkor vette el Pettenna adogatását

Rosszul indult a találkozó Mandula számára, mert az első két játékot elveszítette, utána azonban nagyon összeszedte magát, és zsinórban hat gémet nyert, vagyis pillanatok alatt az övé lett az első szett. Biztató volt, hogy szerváinál pontot sem volt képes elérni Pennetta.

A második szettben jobban koncentrált riválisa, négy-négyig fej-fej mellett haladtak, ám Mandula a legjobbkor "breakelt", és így a meccsért adogathatott. Az utolsó gémben sem remegett meg a keze - összességében tízzel kevesebbet hibázott, mint az itáliai -, és két meccslabdája közül már az elsőt beütötte, vagyis a nyolcaddöntőbe került, ahol az amerikai Rubinnal, vagy az ugynacsak amerikai Granville-lal mérkőzik.