Virág
0 °C
2 °C

Kapros is a második fordulóban

2003.06.24. 19:50
Az angol nyílt teniszbajnokság második napján Kapros Anikó két sima szettben - 6:3, 6:2-re - verte a 19. helyen kiemelt amerikai Shaugnessy-t. Mandula Petra után tehát a másik magyar induló is a második fordulóba jutott.
Miután Kapros Anikó nem jutott a Roland Garros főtáblájára, kicsúszott az első kétszázból a világranglistán. (Tavaly az ötödik kiemelt, idei győztes belga Henint verte Párizsban.) Ennek megfelelően Wimbledonban selejtezőbe kényszerült, ahol három sima győzelmet aratott, különösen az indonéz Prakusya elleni sikere volt figyelemre méltó.

A hetedik játszmalabdáját értékesítette

Ezek után a 19. kiemelt amerikai Shaugnessy ellen játszott az első fordulóban, és korántsem ő volt az esélyes, annál is inkább, mert riválisa már volt a negyedik fordulóban az angol bajnokságon, valamint a legjobb nyolc közé jutott idén Melbourne-ben.

A huszadik évéhez közelítő Kapros azonban nem játszott megilletődötten, gyorsan "breakelőnyt" szerzett, és mivel a saját adogatásaira figyelt, így 4:1-re elhúzott. Aztán némiképp megtorpant, mert 4:2 után elveszítette szervagémjét, de mentségére szóljon, azonnal vissza is vette, így 5:3-nál a szettért adogathatott. Hihetetlenül izgalmak közepette végül a kilencedik játszmalabdáját - úgy, hogy kétszer ellenfele is előnyben volt - értékesíteni tudta, így 6:3 lett a vége.

Négy gémet nyert zsinórban a második szettben

A második játszmában 2:2-ig hozták adogatásaikat a felek, aztán Kapros újítani tudott, állva hagyta ellenfelét, és négy játékot nyerve zsinórban a második fordulóba jutott, ami kétségkívül élete egyik legnagyobb sikere, hiszen Angliában nem volt főtáblán eddig. Kapros a következő fordulóban az ugyancsak a selejtezőből induló szlovák Suchával találkozik, aki 6:2, 4:6, 6:1-re verte a spanyol Leon-Garciát. Sucha a 97. a világranglistán és nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

A második kiemelt André Agassi négy játszmában abszolválta a számára kötelező feladatot, és legyőzte Delgadót. Serena Williams két könnyed szettben jutott tovább.