Mandula kiesett Wimbledonban

2003.06.25. 14:29
Az angol nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában 6:3, 6:4 arányban kikapott az üzbég Tuljaganova ellen. Mandula hússzal több ki nem kényszerített hibát vétett, ez okozta a vereséget. Szerencsés esetben a legjobb ötven közé kerülhet.
Mandula Petra az első fordulóban a huszadik kiemelt svájci Schnyder ellen két játszmában nyert, így papíron könnyebb ellenféllel találkozott a következő kanyarban. Az üzbég Iroda Tuljaganova ugyanis a 41. a világranglistán - Mandula az 57. -, és közismerten jó adogató hírében áll, két éve is bejutott a harmadik fordulóba.

Mandula harmadik adogatójátéka volt a sorsdöntő

Tuljaganova kezdett adogatni, és rögtön egy ásszal kezdett. Az üzbég könnyebben hozta adogatásait, Mandula szerváinál kétszer is fogadóesélye volt, de a magyar lány mindkétszer hárította. A harmadik adogatójátékát azonban már nem tudta hozni, mert sorban követte el a ki nem kényszerített hibákat.

A következő játékok szoros küzdelmet hoztak, Petrából hiányzott az a plusz, ami elég lett volna ahhoz, hogy visszanyerje az elvesztett gémet. Breaklabdája ugyan volt, de nem tudta értékesíteni, így 6:3-mal elment az első szett.

Érthetetlen hibákat követett el zsinórban

A második "felvonást" Mandula kezdte, és ha nehezen is, de hozta szerváit. Aztán kétszer fogadóesélye volt riválisa adogatásánál, de ezúttal sem volt képes kihasználta a kínálkozó esélyt, mert elhamarkodottan játszott, nem volt meg benne a kellő türelem. A harmadik gémet nullára nyerte, éles sikollyal kommentálta mindezt az üzbég.

Tuljaganova idegességét látva talán meg lehetett volna az esély, hogy a következő gémet megnyerje, de Mandula ismét buta, érthetetlen hibákat vétett, fej fölül például méterekkel ütött ki egy labdát. Adogatásánál jottányit sem javult a helyzet, el is veszítette a játékot, miután háromszor hibázott egymás után. A ki nem kényszerített hibák aránya ekkor 22-3 volt, sajnos Mandula javára.

Négy szerváját bukta el egymás után

Aztán a következő gémben az ötödik "breaklabdát" végre értékesítette, és egyenlített. (3:3) Mindez azonban semmit sem ért, mert a saját adogatásainál egyetlen pontot sem ért el, míg az üzbég zsinórban négyet, és mivel a sajátjánál sem hibázott 5:3-ra vezetett. A következő játék a Petráé volt, Tuljaganova a meccsért adogathatott, és az első labdáját be is ütötte.

Mandula így négymillió forinttal gazdagodott, és ha szerencséje lesz, akkor bejuthat az első ötvenbe.