Fölényes győzelem a szerb-montenegróiak ellen

2003.06.28. 01:28
Sima, négygólos győzelmet aratott legerősebb ellenfele, a friss európabajnok szerb-montenegrói válogatott ellen Magyarország a Világliga budapesti selejtezőcsoportjának első fordulójában. Varga Tamás fantasztikus gólt lőtt.
A vízilabdások alapvetően felesleges nyűgnek tartják a Világliga-sorozatot, amely egyrészt csak az amúgy is zsúfolt versenynaptárat teliti méginkább, másrészt a Világszövetség (FINA) kisérletinek terepe. A mérkőzések a megszokott négyszer hét perc helyett négyszer kilenc percig tartanak, két háromperces és egy tízperces szünettel, a győezelemért három pont jár, amit döntetlennél bűntetődobások alapján 2-1 arányban osztanak el.

A magyar-szerb-montenegrói meccs előtt dőlt el, hogy a Kemény Dénes csapatában szerepelhet Gergely István, az egykori szlovák válogatott, de két napja már magyar állampolgár kapus. A Honvéd játékosa rendkívül gyorsan játékengedélyt kapott a FINA-tól, és az utolsó két percben bemutatkozhatott a válogatottban.

A mérkőzés elején fokozatosan elhúzott a magyar csapat, egy-, majd kétgólos előnyt szerzett, és a harmadik játékrészben 9-4-nél gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Rövid visszaesés után Kásásék újra összeszedték magukat, és - valamennyire az Európa-bajnokságon elszenvedett vereség miatt is visszavágva - fölényesen nyertek. Varga Tamás a végén messziről olyan gólt ejtett, hogy azóta sem tértünk magunkhoz.

A másik mérkőzésen:
Egyesült Államok-Ausztrália 7-7, büntetokkel 10-7

A második forduló, szombaton:
Szerbia-Montenegró - Egyesült Államok 16:50 Ausztrália-Magyarország 15:25

Világliga, "B" selejtezőcsoport:
Magyarország-Szerbia és Montenegró 11-7 (3-2, 4-2, 3-1, 1-2)
Góldobók: Kiss G. 3, Kásás, Madaras, Molnár 2-2, Varga T., Varga Zs. 1-1, illetve Sapic 3, Jelenic 2, Savic, Jokic 1-1