Újabb vereség a boksz-világbajnokságon

2003.07.09. 12:00
A thaiföldi Suban Pannon kihasználta a hazai pálya előnyét, és kilenc ponttal verte a junior Európa-bajnok Bedák Pált. Két magyar maradt csak versenyben a bankoki amatőr ökölvívó világbajnokságon.
Vereséget szenvedett és kiesett a bangkoki amatőr ökölvívó-világbajnokságon, Bedák Pál. A 48 kg-os kadett és junior Európa-bajnokot az 1999-ben világkupa győztes, thaiföldi Suban Pannon verte. Bedák ugyan lényegesen élénkebben, ügyesebben bokszolt, mint vasárnap japán riválisa ellen, látványos mérkőzést vívott a súlycsoport egyik legnagyobb klasszisával, de nem igazán érezte az ütőtávot, sokszor a levegőt találta el, majdnem kiesett a ringből. Egy ilyen egyensúlyvesztés után a kubai mérkőzésvezető - egyébként teljesen érthetetlenül - rá is számolt.

Bedák hangja elcsuklik

"Hatalmas mérkőzés volt, le a kalappal Pimpa előtt, hiszen még nincs is 18 éves. Sokkal jobban bokszolt, mint a nyitányon, más kérdés, hogy ez sem volt elég" - mondta Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke. Bedáknál a találkozó után szipogva, elcsukló hangon csak annyit tudott kipréselni magából, hogy mindent megpróbált, de tervét nem tudta megvalósítani.

A magyar csapatból már csak ketten maradtak a világbajnoki mezőnyben: Kertész Henrik 57 kilóban szerdán a magyar idő szerint 14.00-kor kezdődő második felvonás első párjában a litván Narkeviciusszal, hét párral később 60 kilóban Káté Gyula a japán Ucsijamával verekszik a nyolcba kerülésért. 48 kg (a legjobb nyolc közé jutásért):
Suban Pannon (thaiföldi) - Bedák Pál p. gy. 23-14
Az eredmény alakulása a menetek után: 7-5, 12-7, 19-3, végül 23-14.