Dávid reménykedik, Rodman visszatérne, Bryant zaklat

2003.07.19. 15:27
Az Egyesült Államokban az NBA holtidényében sem áll meg az élet. A próbajátékosok - köztük Dávid Kornél - egy esetleges szerződésben, míg az egyik jelenlegi legnagyobb sztár Kobe Bryant a börtön elkerülésében bízik. Ugyanakkor a közelmúlt egyik legendás alakja Denis Rodman a visszatérésével "fenyegeti" a mezőnyt.
Dávid Kornél a kezdőötös tagjaként 27 perc alatt 11 pontot dobott a Boston Celtics színeiben a Philadelphia 76ers ellen 91-87-re elveszített mérkőzésen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyári felkészülési táborában.

A litván Zalgiris Kaunastól a múlt héten a spanyol Tau Vitoriához igazolt magyar játékost - akárcsak a New York Knicks ellen - ezúttal is centerként szerepeltették. Öt, duplát érő mezőnykosarat szerzett, és értékesített egy büntetőt. Ezek mellett két támadó- és egy védekező lepattanót gyűjtött, s ráadásul kilenc asszisztot is jegyzett.

A vasárnapig tartó bostoni tesztelés végén dől el, hogy a Celtics szerződést kínál-e Dávid Kornélnak a következő idényre. Ha igen, az NBA-klub természetesen előnyt élvez a spanyolokkal szemben.

Kobe Bryant börtönbe kerülhet

Nemi erőszak miatt vádat emelnek Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosarassztárja ellen. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A kiválóságot két hete jelentette fel egy 19 esztendős nő, mondván: Bryant szexuálisan zaklatta őt a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában. A sportoló ezután önként jelentkezett a rendőrségen, majd kifizette a 25 ezer dollár óvadékot, és szabadon távozott. Legközelebb augusztus 6-án kell megjelennie a bíróságon.

"Ártatlan vagyok. Amit ellenem fel lehet hozni, az a házasságtörés" - mondta könnyes szemmel a 24 éves hatszoros All Star-válogatott. A háromszoros NBA-bajnok 2001 áprilisában vette feleségül Vanessa Laine-t, s idén januárban született meg kislányuk, Natalia Diamante.

Rodman csak három csapatba tudja magát elképzelni

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság fenegyereke, Denis Rodman a visszatérésen töri a fejét. A 42 esztendős extravagáns játékos az utóbbi két évben a bűnügyi oldalakon szerepelt: több ízben őrizetbe vették, de egyszer sem kellett hosszabb időt rács mögött töltenie.

- Négy hónapja keményen edzek, lefogytam közel 10 kilót, és mentálisan felkészültem arra, hogy újra az NBA-ben játszhassak. A Sacramento Kings, a Los Angeles Lakers és a New Jersey Nets jöhet szóba. Ez nem vicc, ez a valóság - mondta a Detroit Pistonsszal két, a Chicago Bullsszal három bajnoki gyűrűt nyerő Rodman, aki hétszer volt a liga legjobb lepattanó gyűjtője.