Valér
4 °C
8 °C

Nem sikerült a bavúr a Fed Kupában

2003.07.20. 19:31
Az argentin női teniszválogatott legyőzte a magyarokat a Fed Kupa osztályozóján, miután a második napon Clarisa Fernandez legyőzte Mandula Petrát, Natalia Gusson pedig Marosi Katalint verte könnyedén.
Mandula Petra nagyon készült a visszavágásra a tavalyi budapesti 7:5, 2:6, 6:4-es vereség után, de a revans elmaradt. Clarisa Fernandez 1 óra 15 perc alatt győzött. Az első négy játék, 2:2 után még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a következő tízből Mandula csak egyet nyer meg. Ő irányított, ontotta a pontot érő ütéseket, és könnyebben hozta a saját adogató játékait, mint az argentin.

Az 5. gémben egyenlőnél azonban két önhiba miatt (előbb a tenyeres, majd a fonák oldalról) újra kimaradt a bréklehetőség, majd a 6. játékban 30-30-nál egy vitatott pontot a vezetőbíró Fernandeznek ítélt (nem biztos, hogy igaza volt) és ezután a magyar gyakorlatilag összezuhant. Rengeteget hibázott és pillanatok alatt 2:6, 1:5-öt mutatott az eredményjelző tábla. Mandula még megpróbálta a lehetetlent, egyenlített (5:5), de amikor végre újra nála lett volna a lélektani előny, teljesen érthetetlen módon megint nem találta a ritmust.

Az argentinok így 2-1-es vezetése után a folytatásban a Kuti Kis Ritát váltó Marosi Katalin azért küzdött Natalia Gussoni ellen, hogy a párosnak még legyen tétje, megmaradjon az esély a továbbjutásra. Nos a remény hamar elillant, mert Marosi Katalin simán kikapott Natalia Gussonitól, s ezzel a házigazdák behozhatatlan előnyre tettek szert.

A Világcsoportba kerülésért az idén sem sikerült legyőzni az argentinokat: a negyedik egyéni mérkőzésen Marosi Katalin 1 óra 11 perc alatt szenvedett vereséget a világranglistán 171. Gussonitól. Nem jött be tehát a kapitány Temesvári Andrea húzása: Marosinak csak pillanatai voltak, de a sok ki nem kényszerített hiba eleve esélytelenné tette ezen a rendkívül fontos mérkőzésen. A 2. játszmában ugyan 2:0-ra elhúzott a magyar teniszező, de ugyanazzal a lendülettel néhány perc múlva 2:5 lett.

Azt nem lehet mondani, hogy nem küzdött, mert 2:5-nél Gussoni adogathatott, meccslabdája is volt, de Marosi szépíteni tudott, ami azonban csak egy gém ráadást jelentett, mert újra elvesztette a saját szervajátékát. Így a házigazdák már 3-1-re vezetnek és a páros eredményétől függetlenül megnyerték az összecsapást.

Jövőre újra az Euro-afrikai zónából rajtolhat a magyar teniszválogatott a Fed Kupában.

Argentína-Magyarország 3-1
Fed Kupa, osztályozó a Világcsoportért, Pilar:
Clarisa Fernandez-Mandula Petra 6:2, 7:5
Natalia Gussoni-Marosi Katalin 6:2, 6:3

szombati eredmények:
Clarisa Fernandez-Kuti Kis Rita 6:1, 6:3
Natalia Gussoni-Mandula Petra 3:6, 4:6