Studniczky több új jégcsarnokot ígér

2003.07.29. 15:24
A Magyar Jégkorong Szövetség egy hónapja kinevezett új elnöksége bemutatkozó sajtótájékoztatóján vázolta fel terveit és mutatta be az új szövetségi kapitányt.
"A megválasztásom után egy nappal volt ennek a csarnoknak az átadó ünnepsége, és ha már ekkora mázlim volt, akkor mondhatom, hogy az én elnökségem alatt adták át" - mondta Studniczky Ferenc a Magyar Jégkorong Szövetség júniusban megválasztott elnöke a káposztásmegyeri AstraZeneca-jégcsarnokban tartott bemutatkozó sajtótájékoztatókán.

Studniczky kiemelte, hogy a három évre választott elnökség legfőbb feladatai a szövetség stabil gazdasági hátterének megteremtése, a szakmai munka intenzív fejlesztése - ezen belül egy 4-6 csapatos bajnokság beindítása -, és legalább két, de inkább négy új fedett pálya építése. Szeretnék, ha az utánpótlás fejlesztési program keretében a jégkorong is részt venne az egyre több sportágat tömörítő Heraklész-programban.

Az új elnök mellett az egykori remek hátvéd Kovács Csaba felel majd a szakmai ügyekért, míg Méhn Imre viszi a marketing vonalat. A főtitkári posztot továbbra is Kovács Zoltán látja el.

Nem okozott nagy meglepetést az új szövetségi kapitány kiválasztása, a várakozásoknak megfelelően a továbbiakban Jan Jakso eddigi másodedzője, a szintén szlovák Dusan Kapusta - aki nem mellékesen a Dunaferr vezetőedzője - irányíthatja a válogatottat. Munkáját az egykori kitűnő játékos, Palla Antal segíti. Kapusta megbízatása a 2004 novemberében esedékes olimpiai selejtezőtorna végéig szól.

A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kiemelte, szeretné, ha a válogatott - akár csak az elmúlt két évben - a jövő áprilisi Divizió I-es vb-n is harcban lenne a feljutásért. Ez különösen nehéz lesz, hiszen 2004 áprilisában az idei és múlt évi tornánál sokkal nehezebb csoportban kell megküzdeniük Kangyaléknak (Fehéroroszország, Norvégia, Hollandia, Belgium és Anglia ellen).