Az osztrák bajnokságba nevezhet a Soproni Postás

2003.08.07. 16:19
Elképzelhető, hogy az osztrák első osztályban szerepel a következő szezonban a csődbe ment Soproni Postásból alakult Röhnisch-Foton női kosárlabdacsapat, miután a magyar Női Hivatásos Alszövetség nem fogadta el nevezését az NB I A-csoportjába.
A soproni klub ügyvezető igazgatója, Fűzy András az esettel kapcsolatosan az MTI érdeklődésére így nyilatkozott. "Már megtettük a kezdő lépéseket, de konkrétumokkal egyelőre nem tudok szolgálni. Az biztos, hogy az osztrák liga küzdelmei mellett a hazai B-csoportot is vállalnánk" - mondta

Erkölcsileg rossz lépés volt

A sportvezető a számukra kedvezőtlen szerdai ligadöntésre is kitért. Így fogalmazott: "Sportszakmai és erkölcsi szempontból egyaránt rossz ez a lépés. Stabil szponzorok állnak mögöttünk, minden szükséges iratot bemutattunk, de ez sem volt elég. Jogilag alátámasztható ugyan a határozat, de miután több olyan csapat is van, melyeknek nevezését egyéb hiányosságok ellenére elfogadták, talán velünk is kivételt tehettek volna."

Az igazgató szerint a döntésnél azt a körülményt is figyelmen kívül hagyták az illetékesek, hogy az elutasítással a klub mintegy százfős utánpótlás bázisának a jövője is veszélybe került. Fűzy András a kialakult helyzetről pénteken tárgyal a játékosokkal, míg a szponzorokkal 4-5 napon belül teszi meg ugyanezt.

Kézilabdában fordította helyzet

A kézilabda bajnokságban épp fordított eset állt elő, amikor a bécsi sztárcsapat, a korábbi BEK-győztes Hypobank a magyar bajnokságba nevezett be. Az osztrák együttes ezt megelőzően a cseh-szlovák bajnokságban (is) játszott.