Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Kovács Ágnes az Egyesült Államokban készül fel az olimpiára

2003.08.21. 16:26
Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónk nem tartja megfelelőnek az itthoni viszonyokat, ezért döntött úgy, hogy a tengerentúlon készül fel a jövő évi olimpiára.
Ha egy sportolót egyedül hagynak, ne várjanak el tőle ugyanolyan eredményt, mint amikor "kényeztették" - mondta Kovács Ágnes azon a sajtótájékoztatón, melyet további pályafutásával kapcsolatban tartott. "Minden sportoló karrierjében vannak hegyek és völgyek, akadnak mélypontok, de ezeken túl kell jutni" - folytatta.

A 22 esztendős klasszis elmondta: Már a berlini Eb-n is kérte a vezetőket, hogy a vb-re jöjjön ki még egy edző, aki kicsit tud vele foglalkozni. Akkor erre ígéretet kapott, de semmi változás nem történt. A vb-ről hazatérve pedig az újságokból tudta meg, hogy az olimpia előtti egy évben nem kapja meg azt a támogatást, melyet 1996 óta kapott.

200 méter vegyes és mell
Kovács Ágnes a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az athéni olimpián minden bizonnyal a 200 méteres mellúszásban és a 200 méteres vegyes úszásban áll rajthoz.

"Bármennyire is tisztelem Székely Évát, furcsának találom, hogy volt, aki azt mondta, ugyanannyi támogatást érdemlek, mint ő. Holott én, az athéni olimpiára szeretnék legjobb tudásom szerint felkészülni" - mondta a 22 éves versenyző, akiben az eset mentális törést okozott.

Kovács úgy érzi, most bizonytalan egy év jön, de amerikai edzőjével egyre jobban ismerik egymást, egyre jobban tudják, mire van szüksége. "Itthon hiába kértem segítséget - még Gyárfás Tamással, a szövetség elnökével is beszéltem - senki nem akart mellém állni. Az anyagiakat illetően pedig csupán költségtérítés szintjén szerettem volna szövetség támogatására számítani." - mondta a sajtótájékoztatón.

Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónk vasárnap utazik vissza az Egyesült Államokba, hogy folytassa tanulmányait és a felkészülést a jövő évi nyári játékokra. "Szurkolóimnak minden esetre azt üzenem: Kovács Ágnes még mindig úszik, és mindent megtesz azért, hogy a 2004-es, athéni olimpián a lehető legjobb eredményt érje el".