Árpád
-2 °C
3 °C

Czink majdnem elájult, de nyert a US Openen

2003.09.08. 12:07
Czink Melinda legnagyobb sikerét elérve tízmillió forinttal gazdagodott az US Openen. Az Indexnek bevallotta sikerei titkát.
A hétvégén befejeződött amerikai nyílt teniszbajnokság magyar hőse a húszéves Czink Melinda volt. Két a világranglistán sokkal előrébb álló versenyzőt - az argentin Fernandezt, és az amerikai Raymondot - győzött le háromszettes csatában, és végül az egyik legismertebb sztár, Lindsay Davenport ellen búcsúzott.

"Magam sem tudom, honnan merítettem az erőt, ami ahhoz kellett, hogy Fernandezt legyőzzem, hiszen a harmadik játszmában hányingerem lett, szédültem, az ájulás határán voltam. Az orvos sóoldattal kezelt, minek köszönhetően egy kicsivel jobban éreztem magam" - mondta az Indexnek Czink Melinda

Czink argentin riválisa ellen 2:5-ről fordított. "Erőre kaptam amikor láttam, hogy két megnyert gém után is idegeskedik. Előző meccsünkön Helsinkiben ugyanilyen helyzetben jobban koncentráltam, nyilván neki is megfordult ez a fejében, ami elbizonytalanította. Kihasználtam az esélyt, és nyertem" - értékelte első meccsét.

A kiemelt Raymond elleni csatáról szólva kifejtette, hogy akkor kezdett el hinni végérvényesen a mindaddig elvégzett nagy mennyiségű munkában. Davenport ellen viszont már csak két gém jutott neki. "A Davenport elleni meccs miatt hiányérzetem van, de azért így is büszkén hagytam el Flushing Meadows-t".

Kiemelte, hogy nagyon sokat köszönhet edzőjének, az Amerikában élő Veress Nándornak. "Három évvel ezelőtt, amikor 620. voltam a világranglistán, és amikor senki sem bízott abban, hogy előreléphetek, ő igen. A klubom, az IDOM Team első embere, dr. Gödry Ádám ajánlott Nándi figyelmébe, így utazhattam ki hozzá Floridába. Három hétre vállalt el, aztán három hónap lett belőle, megtaláltuk a közös hangot, és eredményes is voltam, igaz ekkor még kisebb, tízezer dolláros tornákat nyertem csak meg".

Czink győzelmeinek köszönhetően a nyolcvanadik helyre lépett előre a világranglistán, de az egykoron Jennifer Capriatival együtt dolgozó Veress szerint ez még csak a kezdet. "Szerintem a legjobb húszba is bekerülhet, mert csak a tenisznek él" - mondta hátorozottan a tréner az Index érdeklődésére.

A korábban Norvégiában tevékenykedő Veress egyébként floridai teniszcentrumában egyre kevesebbet foglalkozik korábbi tanítványaival, mert Czink jó teljesítményére összpontosít, és elkíséri a tornákra. Az edző az Indexnek azt is elárulta, hogy pártfogoltja esélyes egy évi 150 ezer dolláros amerikai ösztöndíjra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?