Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy magyar arany a kajak-kenu vb-n

2003.09.13. 21:34
A magyar válogatott négy arany- és egy-egy ezüst, valamint bronzérmet szerzett az egyesült államokbeli Gainesville-ben zajló olimpiai kajak-kenu világbajnokság 1000 m-es döntőin
Az 1000 méteres döntők nap első fináléjában a Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Rasztótzky Eszter, Janics Natasa összeállítású kajakos kvartett kezdte, amely magabiztosan nyerte versenyét.

Hibátlan mnagyar nők

Ezután következett Kovács Katalin, aki címvédőhöz méltóan esélyt sem hagyott ellenfeleinek, és újabb arannyal gyarapította medálgyűjteményét. A hölgyeknél mindhárom elsőséget a magyarok szerezték meg, ugyanis kellemes meglepetésre, óriási csata után a Paksy Tímea, Benedek Dalma duó nyerte a kajak kettesek viadalát.

A férfiaknál a Hüttner Csaba, Joób Márton, Pulai Imre, Novák Ferenc összeállítású kenu négyes hasonlóan nagy küzdelemben utasította maga mögé a mezőnyt, és lett világbajnok.

Egy ezüst és egy bronz is a tablón

A Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kökény Roland, Veréb Krisztián összeállítású kajak négyes második, míg a Kozmann György, Kolonics György kenu páros a harmadik helyen végzett. Ezzel mindkét egység olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak.

A kenu egyesek között induló Fürdök Gábor és a Bártfai Krisztián, Bauer Márton kajak páros egyformán a kilencedik lett, míg Benkő Zoltán k-1-ben a tizenkettedik helyen végzett, ezekben a számokban így egyelőre nem sikerült az ötkarikás indulási jog kiharcolása. (Az olimpiai részvétel biztosítára a jövő tavaszi Európa-bajnokságon lesz újabb, egyben utolsó lehetőségük).

Kolonics György, a bronzérmes kenu páros tagja: Az előfutamok alatt már látni lehetett, hogy nagyon erős a mezőny, így természetesen örülünk az éremnek, a győzelemre reálisan nem volt esélyünk. Úgy érzem, volt értelme elkezdeni a közös munkát.

Vereckei Ákos, az ezüstérmes kajak négyes tagja: Nyerni szerettünk volna, így én személy szerint egy kicsit csalódott vagyok. Azt tudtuk, hogy ha féltávnál nem vagyunk a szlovákok előtt, akkor már csodának kell történnie ahhoz, hogy győzzünk. Sajnos mögöttük voltunk, így akkor már sejtettük, hogy nem lesz meg az arany. Most így sikerült, a folytatást meglátjuk.

Hüttner Csaba, az aranyérmes kenu négyes vezérevezőse: Megbeszéltük az iramváltásokra vonatkozó taktikát, de annyira hullámos volt a víz, hogy Novák Feri elsősorban a kormányzással volt elfoglalva, és nem az indításokkal. Ezért, bármilyen furcsa, de 900 méterig tulajdonképpen a mellettünk lévő kanadaiak bekiabálásaira lapátoltunk mi is, aztán a végén megindítottuk a saját hajránkat. A célba érkezéskor, mivel én vagyok az első ember a hajóban, négyünk közül csak én tudtam, hogy nyertünk.