Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kiesett a magyar kosárlabda-válogatott az Eb-n

2003.09.25. 09:59
Elmaradt az előzetes várakozástól a magyar női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután nem került a legjobb nyolc közé. A mieink már tét nélkül játszották le az utolsó szlovákok elleni találkozót, a győzelem csak szépségtapasz jelentett.
Mivel a belgák magabiztosan, 83-67-re verték az ukránokat, így a magyar válogatott az utolsó meccs eredményétől függetlenül nem juthatott a legjobb nyolc közé. A szlovákok ellen így érthetően letört magyar csapat állt ki. A szlovákok első meccsükön legyőzték az oroszokat, így nem a mieink voltak a találkozó esélyesei, viszont az esélytelenek nyugalmával játszhattak.

Így is kezdődött a találkozó, öt perc alatt 8 pontot dobtak a mieink - Iványi és Károlyi volt elemében -, míg riválisunk nem talált be. A folytatásban is megmaradt a különbség, mi több: eggyel még nőtt is a negyed végére. A második tíz percet a szlovákok kezdték sokkal jobban, ledolgozták a hátrányuk jelentős részét, de a félidőre hármat megőrzött csapatunk - Horváth és Eördögh eredményessége volt kiemelhető -, 25-22 volt.

A fordulás után újabb hullámvölgybe került a szlovák együttes, ezt ki is használták a mieink, és 42-37-tel fejezték be a harmadik negyedet. A hajrában a szlovákok felzárkóztak két pontra is, de a vége 61-55 lett. A szlovákok második helyen jutottak tovább.

A magyar társulat a patraszi helyosztókon a válogatott magyar idő szerint pénteken 11:15 órakor az A-csoportban utolsó Izraellel játszik. Győzelem esetén szombaton a 9. helyért szintén 11:15 órakor, vereség esetén pedig a 11. helyért 9 órakor lép pályára.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Szlovákia 61-55 (14-5, 13-17, 15-15, 19-18)
Amaliada, 200 néző, v: Sutulovic (szerb-montenegrói), Lukes (cseh)
Pontszerzők: Eördögh 13/3, Seres 12/3, Papp 11, Károlyi 8/3, Englert 6/3, Iványi 4, Horváth 3/3, Cserny 2, Kajdacsi 2, illetve Belanska 17/3, Ruzickova 8, Kovacova 8, Zirkova 6, Luptakova 5, Borovickova 5/3, Barenyiova 3, Nagyova 2, Lichnerova

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?