Aliz
6 °C
14 °C

Abramovics most az NHL-ben venne magának csapatot

2003.09.26. 11:08
Továbbra sem csökken az orosz milliárdos Roman Abramovics vásárlókedve. Az angol labdarúgó bajnoksáégban szereplő Chelsea megvásárlása és megerősítése után, most az észak-amerikai jégkorongligában szereplő Vancouver Canuckst szeretné megszerezni.
Megvásárolná az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Vancouver Canucks csapatát Roman Abramovics orosz üzletember. A milliárdos azonban nem egyedül, hanem az egykori klasszis hátvéddel, a jelenlegi orosz sportminiszterrel, Vjacseszlav Fetyiszovval közösen venné meg a kanadai klubot.

Abramovics az utóbbi fél évben dollár százmilliókat költött sportra: a nyáron már megszerezte az angol labdarúgó élvonalban érdekelt Chelsea-t, majd 110 millió angol fontnak megfelelő összegért több világsztárt is leszerződtetett. Tulajdonosa továbbá hazája egyik meghatározó jégkorong-együttesének, az Avantgard Omszknak is.

Az üzletember egyelőre hallgat, üzlettársa, Fetyiszov sportminiszter viszont már nyilatkozott az ügyben: "Nagyon érdekes és izgalmas lenne, ha egy színtiszta orosz csapat játszana az NHL-ben. Úgy gondoljuk, ez nem zavarna senkit sem" - mondta az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes politikus az Evening Standard című angol lapnak.

Valakit mégis zavar
Élesen bírálta Abramovicsot Gerhard Aigner az UEFA főtitkára. Az európai labdarúgó szövetség vezetője szerint "az ilyen pénzes emberek a sok világsztár megvásárlásával elveszik a lehetőséget a fiatal tehetségek elől". Szomorúnak tarja, hogy ma már a bajnokságokban és a nemzetközi kupákban is amolyan világválogatottak szerepelnek. A fiatalok alig jutnak szerephez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?