Marcell
19 °C
32 °C

Abramovics most az NHL-ben venne magának csapatot

2003.09.26. 11:08
Továbbra sem csökken az orosz milliárdos Roman Abramovics vásárlókedve. Az angol labdarúgó bajnoksáégban szereplő Chelsea megvásárlása és megerősítése után, most az észak-amerikai jégkorongligában szereplő Vancouver Canuckst szeretné megszerezni.
Megvásárolná az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Vancouver Canucks csapatát Roman Abramovics orosz üzletember. A milliárdos azonban nem egyedül, hanem az egykori klasszis hátvéddel, a jelenlegi orosz sportminiszterrel, Vjacseszlav Fetyiszovval közösen venné meg a kanadai klubot.

Abramovics az utóbbi fél évben dollár százmilliókat költött sportra: a nyáron már megszerezte az angol labdarúgó élvonalban érdekelt Chelsea-t, majd 110 millió angol fontnak megfelelő összegért több világsztárt is leszerződtetett. Tulajdonosa továbbá hazája egyik meghatározó jégkorong-együttesének, az Avantgard Omszknak is.

Az üzletember egyelőre hallgat, üzlettársa, Fetyiszov sportminiszter viszont már nyilatkozott az ügyben: "Nagyon érdekes és izgalmas lenne, ha egy színtiszta orosz csapat játszana az NHL-ben. Úgy gondoljuk, ez nem zavarna senkit sem" - mondta az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes politikus az Evening Standard című angol lapnak.

Valakit mégis zavar
Élesen bírálta Abramovicsot Gerhard Aigner az UEFA főtitkára. Az európai labdarúgó szövetség vezetője szerint "az ilyen pénzes emberek a sok világsztár megvásárlásával elveszik a lehetőséget a fiatal tehetségek elől". Szomorúnak tarja, hogy ma már a bajnokságokban és a nemzetközi kupákban is amolyan világválogatottak szerepelnek. A fiatalok alig jutnak szerephez.