Michalczewski nem lett rekorder

2003.10.19. 07:52
Dariusz Michalczewski elvesztette profi bokszpályafutása 49. mérkőzését, így nem sikerült beállítania a legendás Rocky Marciano világcsúcsát, aki karrierje során pontosan ennyiszer nem talált legyőzőre és 1956-ban veretlenül vonult vissza.
Michalczewski a mexikói Julio Cesar Gonzalestől kapott ki megosztott pontozással, 12 menetben a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoki címéért folytatott mérkőzésen szombat este. A hamburgi gálán nem vívott igazán látványos csatát a két bokszoló, Michalczewski folyamatosan ment előre, bár a szemöldöke a 2. menetben felszakadt.

A 27 éves Gonzalest - akit eddig mindössze Roy Jones, a Boksz Világszövetség (WBA) jelenlegi nehézsúlyú címvédője tudott legyőzni, de kiütni még ő sem - két pontozó is 116-112 arányban látta jobbnak. A harmadik pontozó 115-113 arányban Michalczewskit hozta ki győztesnek, de ez kevésnek bizonyult a címvédéhez.

A mérkőzést közel 15 ezren szurkolták végig, köztük Balzsay Károly, az Universum Box Promotion - Michalczewski és Erdei Zsolt klubjának - új szerzeménye.

A 26. címvédő meccsén vereséggel túljutó Michalczewski már korábban bejelentette, hogy veretlenül, 50 győztes összecsapás után szeretne visszavonulni, de ez már nem sikerülhet neki.

Kikapott Matolcsi, győzött Kótai

Matolcsi József technikai K.O.-val vereséget szenvedett a Boksz Világalapítvány (WBF) váltósúlyú címéért folytatott manchesteri mérkőzésen. A címvédő, angol James Hare pályafutása 27. sikerét aratta. Rendkívül változatos csatát vívott a két bokszoló, egyszer Hare, egyszer pedig Matolcsi került padlóra. Matolcsi profiként negyedik vereségét szenvedte el.

Kótai Mihály, a Boksz Világlapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoka 25. profi sikerét aratta Manchesterben. Kótai az első menetben technikai K.O.-val verte az osztrák Josef Brayer elleni felhozó mérkőzést. Az eredetileg hat menetesre tervezett találkozón Kótai rendkívül hamar kétszer is padlóra küldte ellenfelét, s amikor egy újabb ütéssel megfogta Brayert, a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú összecsapást.