Szabadlábon a pedofíliával gyanúsított úszóedző

2003.10.30. 13:24
Szabadlábra helyezte a bíróság a pedofília gyanúja miatt őrizetbe vett úszóedzőt - tudta meg a HavariaPress. A 64 éves férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy szexuálisan zaklatott egy hétéves kislányt a Spartacus Kőér utcai uszodájában.
Az egyik legjelentősebb úszószakosztállyal rendelkező budapesti egyesület, a Bp. Spartacus mesteredzőjét, K. Miklóst a múlt kedden helyezte előzetes letartóztatásba a rendőrség. A 64 éves szakvezetőt fajtalankodással gyanúsították, és balatoni nyaralójából hurcolták el. Az edzőre egy hétéves kislány tett terhelő vallomást.

Egerszegi is megdöbbent

Kollégái, köztük a válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László és egykori tanítványai, köztük az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina megdöbbenve fogadták a hírt. Az úszó-szövetség elnöksége, a hétvégén úgy döntött: saját költségvetéséből is hajlandó óvadékot fizetni azért, hogy az edző szabadlábon védekezhessen.

Jogerős az ítélet

A Fővárosi Bíróság csütörtök délelőtt tűzte napirendjére az ügyet, majd jogerős végzésében a férfi szabadlábra helyezését rendelte el. Indoklásában a bíróság megállapította, hogy a nyomozás adatai alapján semmi olyan adat nem merült fel, amely azt valószínűsítené, hogy a gyanúsított szabadlábon befolyásolná a tanúkat, illetve veszélyeztetné az ügy bizonyítását.