Magyar győzelem a vízilabda gálán

2003.11.02. 15:04
Remek hangulatban, ragyogó mérkőzést játszott a Komjádi uszodában a magyar férfi vízilabda-válogatott, az Euroligában érintett külföldi együttesek pólósaiból összeállított All Star-gárda ellen. Birosék hiába vezettek az utolsó negyedben már négy góllal, a végén örülni kellett az egygólos diadalnak is.
A szervezők már a gála előtt örülhettek, hiszen a kezdésig minden jegy elkelt a Komjádi uszodában, így telt ház várta a csapatokat. A sportág történetében egyedülálló találkozón az olimpiai és világbajnok, Világliga-győztes magyar férfi válogatott, valamint az Euroligában érintett külföldi együttesek pólósaiból összeállított All Star-gárda mérkőzött egymással.

Az első percekben nem találtak a kapuba a csapatok, és ebben jelentős szerepet játszott a magyar kapuban remeklő Szécsi és a túloldali kapu előtt tempózó Sefik remekül védett.

Hiába a magyar csapatot akarta ünnepelni a közönség, Vaszovics négy és fél percnyi játék után felavatta Szécsit. Az idei év talán legnagyobb "válogatott-felfedezettje" Madaras Norbert másfél perc múlva egyenlített, de Smodlaka révén ismét a nemzetközi együttesnél volt az előny. Kiss Gergely ismét egyenlített, majd egy remek kontra akció végén Madaras-Kásás-Biros volt a labda útja és a Honvéd klasszisa nagy gólt lőtt. Először vezetett a magyar válogatott, de Hadziteodoru 36 másodperccel a negyed vége előtt egyenlíteni tudott.

Zsinórban négy magyar gól született, sorrendben Madaras, Kiss Biros és Székely voltak eredményesek. Az utolsó negyedben Silvis révén szépített az ellenfél, majd Kiss lőtt hallatlanul nagy gólt. Amikor már mindenki azt várta, hogy igazi gála lesz a találkozó vége, a Kásás Zoltán által dirigált együttes percek alatt berámolt hármat. (Ehhez persze az is kellett, hogy a végig remeklő Szécsit Gergely váltotta.) A feltüzelt vendégek azonban egyenlíteni már nem tudtak a világ jelenlegi legjobb együttese ellen.

Magyarország - All Star-válogatott 8-7 (0-1, 3-2, 4-1, 1-3)
Komjádi uszoda, 3500 néző, vezette: Kiszelly, Németh (magyarok)

Magyarország:
Szécsi (Gergely) - Varga T., Madaras, Varga Zs., Kásás, Vári, Kiss G., Székely, Fodor, Steinmetz B., Molnár, Biros

All Star-válogatott:
Sefik (szerb-montenegrói), Percinic (horvát) - Vasovic (szerb-montenegrói), Gyurcsi (szlovák), Vukanic (szerb-montenegrói), Havenga (holland), Kobescak (horvát), Szmodlaka (horvát), Fatovic (horvát), Kozlov (orosz), Zinnurov (orosz), Hatziteodoru (görög), Tomakosz (görög), Silvis (holland)

Góldobók: Kiss G. 3, Madaras, Biros 2-2, Székely 1, illetve Silvis 2, Vaszovics, Szmodlaka, Fatovics, Hatziteodoru, Tomakosz 1-1