Becker és a házasságon kívüli gyerek története

2003.11.04. 13:00
Részletesen beszámol 1999-es, Angela Jermakovával történt kapcsolatáról "Pillanat, várj egy kicsit" című önéletrajzi könyvében Boris Becker, a legendás német teniszező. Becker követte a mosdóba az orosz modellt, miközben feleségét szülése fájdalmak gyötörték.
A háromszoros wimbledoni bajnok utolsó mérkőzését játszotta a sportág londoni szentélyében, majd néhány sportújságíró társaságában megivott néhány sört. Feleségét, a hetedik hónapban lévő Barbarát közben egy barátjuk kórházba szállította szülési fájások miatt, és abban maradtak, hogy őt is értesíti, ha komolyra fordul a helyzet.

"Nem tudom, miért, de aznap este elmentem a Hotel Nobu bárjába. Ott megláttam egy nőt, aki ismerősnek tűnt, és rövid szemezés után követtem a mosdóba. Beszélgettünk egy kicsit, majd kerestünk egy félreeső helyet, és túlestünk a dolgon. Azután ő visszament a barátaihoz, én ittam még egy sört, és visszataxiztam a szállodámba" - írja Becker.

A következő februárban egy fax érkezett az orosz modelltől a terhesség hírével, melyet később DNS-teszt erősített meg. "Kéthavonta meglátogatom a kis Annát, és sokat nevetünk. Angelával is normalizálódott a kapcsolatom" - teszi hozzá a 35 éves csillag, aki csak 2000 szeptemberében vallotta be félrelépését nejének, és a pár végül 2001-ben vált el.

Becker emellett nyíltan vállalja, hogy éveken át altatókon és egyéb tablettákon élt, továbbá mértéktelen alkoholfogyasztással küzdött depressziója ellen. "1987-től 1992-ig nyakló nélkül szedtem az altatót, s a vége felé már dupla adagra volt szükségem, hogy ne ébredjek fel éjszaka. A fájdalmak ellen más gyógyszerek, a magányon pedig a whisky és a nők segítettek" - emlékszik vissza a 35 éves sztár.

A fantasztikus küzdeni tudásáról ismert, 1999-ben visszavonult teniszező a megannyi dáridó közül a hagyományos müncheni Oktoberfestet sem hagyta ki: "Egy este rengeteg sört és snapszot ittam, aztán csak arra emlékszem, hogy hazaérve csaknem meztelenül állok a házunk teraszán, nagyon rosszul vagyok, és kérem a feleségemet, hogy lőjön le."