Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Bombákkal tiltakoztak az FBI-igazgató ellen

2003.11.07. 16:13
Anarchisták három házi készítésű bombával athéni bankokat támadtak meg az ellen tiltakozva, hogy Robert Mueller, az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájának (FBI) igazgatója látogatást tett a jövő évi olimpia helyszínén.
A rendőrség szemtanúkra hivatkozva annyit közölt: péntekre virradóra egy tíz főből álló motorkerékpáros banda helyezte el a robbanószerkezeteket a pénzintézetek bejáratánál. "A robbanások megrongálták a kapukat, de személyi sérülés nem történt" - mondta a rendfenntartók szóvivője.
Mueller néhány órával a történtek előtt érkezett Görögországba, hogy a játékok biztonsági körülményeiről tárgyaljon a helyi illetékesekkel.
Az Egyesült Államok - Németország, Ausztrália, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia és Izrael mellett - tagja annak a konzultatív bizottságnak, amely a lehetséges veszélyekre igyekszik felhívni a mindenkori szervezők figyelmét. Az FBI több korábbi olimpián - így legutóbb 2002-ben, Salt Lake City-ben - meghatározó szerepet játszott a biztonság megteremtésében.
Az athéni olimpia biztonságára a tervek szerint 650 millió eurót költenek.
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft