Döntetlen a hollandokkal

2003.11.07. 20:52
A magyar jégkorong-válogatott döntetlent játszott Hollandiával a budapesti AstraZeneca Kupán, és ez akár csoportgyőzelmet is jelenthet.
A 2002-es világbajnok, idei bronzérmes szlovákok csütörtöki legyőzésével elérhető közelségbe került az, amire szinte senki sem számított: a csoportgyőzelem és vele együtt a döntő. A hollandok az utóbbi években nem tudták megszorítani a magyarokat, az elmúlt négy találkozón rendre kikaptak.

Az első öt percben mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, de aztán egyértelmű mezőnyfölénybe került a hazai gárda. Ez elég hamar góllá érett: Ladányi keresztpasszát a hátvéd Horváth hatalmas erővel zúdította a bal felső sarokba. A folytatásban nőhetett volna az előny, de minden ziccer kimaradt. A második harmad elején gyorsan egyenlítettek a vendégek. Sille ült ki a büntetőpadra, és Kevin Hoogsteen kísérlete a lábak sűrűjében utat talált a hálóba. 3:19 perc múlva testvére, David már a vezetést is megszerezte, komoly védelmi hiba után a kipattanót értékesítve. A hollandok lendületben maradtak, kétszer a kapuvasat találták el.

Megpróbálta gyorsítani a játékot a magyar csapat, és ez meghozta az egyenlítést: Sándor nyúlt bele egy lövésbe, és a kapusról ment be a korong. A szünet előtt Sille megint rontott, és David Hoogsteen szép mozdulattal a léc alá emelt (2-3).

A záró harmadban nagyon küzdöttek a hazaiak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de csak az 55. percben sikerült begyötörni a pakkot a hálóba. Egy szerencsésen felpattanó korongot a szlovákok elleni egyik hős, Palkovics gyors csellel vágott a hálóba (3-3).

Jöhetett az ötperces hosszabbítás, amelyben már nem esett újabb gól. Ez azt jelenti, hogy ha a szlovákok szombaton nem kapnak ki két gólnál nagyobb különbséggel (már a kudarc is csoda lenne), akkor a magyarok megnyerik az a csoportot, és vasárnap döntőt vívhatnak a fehérorosz vagy az ukrán gárda ellen.

Az állás: 1. Magyarország 3 pont/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/1, 3. Szlovákia 0/1

A-csoport: Magyarország-Hollandia 3-3 (1-0, 1-3, 1-0, 0-0) Gólszerzők: Horváth (7.), Sándor (31.), Palkovics (55.), illetve K. Hoogsteen (22.), D. Hoogsteen (25., 38.)