San Antonióban is nyert a Lakers

2003.11.07. 12:37
Ötödik mérkőzésén is veretlen maradt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers, miután a címvédő San Antonio Spurs otthonában is győzni tudott, igaz csak kétszeri hosszabbítást követően.
Kobe Bryant 37, Shaquille O'Neal pedig 35 ponttal és 20 lepattanóval járult hozzá a Lakers győzelméhez, de kiválóan játszott a csapat nyáron igazolt két veterán sztárja, Gary Payton és Karl Malone is Előbbi 16 pontot, 7 lepattanót és 6 gólpasszt, míg utóbbi 15 pontja mellett 19 lepattanót szerzett.

A Spurs-ből ugyanakkor hiányzott az elmúlt szezon legértékesebb játékosának (MVP) választott Tim Duncan. A bajnokcsapat legjobbja ezúttal a 33 pontot és 12 lepattanót szerző argentin Manu Ginobili volt. Összesen a Spurs hat játékosa dobott több mint 10 pontot, köztük a Lakersszel korábban három bajnoki címet szerzett Robert Horry.

Az elmúlt két szezon nagydöntőse, a New Jersey Nets újabb vereséget szenvedett, ezúttal hazai pályán az Indiana Pacerstől. A Kenyon Martint nélkülöző Nets sorsa a második negyedben pecsételődött meg, ezt a szakaszt ugyanis 14 ponttal nyerte a Pacers, amely a félidőben 48-35-re vezetett.

A New Jersey a harmadik és a negyedik szakaszban már hiába futott az eredmény után, az Indiana hét pontot megtartott előnyéből, és hozta a találkozót. A hazaiak így némi meglepetésre már harmadszor kaptak ki a szezonban, s csupán kétszer tudtak győzni. A vendégek ezzel szemben négy meccsükből csak egyszer veszítettek.

Meglepő eredmény született Torontóban is, ahol a 19 pontot szerző Vince Carter vezette Raptors legyőzte a sokkal esélyesebbnek tartott és az idény előtt megerősített Dallas Mavericks-et. Az irányítóját, Steve Nash-t sérülés miatt nélkülöző vendégeknél csak a német Dirk Nowitzki (27 pont) és a Bostontól igazolt Antoine Walker (14 pont/17 lepattanó) játszott elfogadhatóan, ami kevés volt a lelkes Raptors ellen. A Mavericks ezzel hat mérkőzés után három győzelemmel és három vereséggel áll.

Eredmények:

New Jersey Nets-Indiana Pacers 81-87
Toronto Raptors-Dallas Mavericks 77-71
San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 117-120 - kétszeri hosszabbítás után