Bundáztak a szlovák hokisok?

2003.11.12. 09:50
Hiába érkezett toronymagas esélyesként az AstraZeneca kupára a szlovák jégkorong-válogatott, mindössze a harmadik helyen végeztek. A szlovák lapok szerint a játékosokat jobban érdekelte a milliárdos nagyságú magyar lottónyeremény, valamint az otthon megtett fogadás saját vereségükre.
Közel egy héttel a magyaroktól elszenvedett vereség után, továbbra sem bánik kesztyűs kézzel a szlovák jégkorong-válogatottal a szlovák sajtó. A legenyhébb kifejezések, mellyel a csapatot illetik, az arcpirító égés és a szégyenteljes szereplés, így érthető, hogy a játékosok nem is szívesen nyilatkoznak.

A lapokat az sem vigasztalja, hogy a hollandokat és az ukránokat magabiztosan verve a harmadik helyen végzett Frantisek Hossa együttese az AstraZeneca kupán, hiszen az előzetes várakozások alapján a tavalyi világbajnok végső sikerét várták. A lapok szerint viszont a szlovákok nagyképűen, egyes hírek szerint a nagy magyar lottónyeremény bűvöletében érkeztek Budapestre.

Azonban vannak orgánumok, melyek még ennél is messzebb mennek, és más szerencsejátékban látják a kínos zakó okát. Szerintük a csapat szándékosan kapott ki. Ennek okát abban látják - bizonyítani persze nem tudják -, hogy egyes fogadóirodákban igen magas nyereménnyel kecsegtetett egy esetleges magyar győzelem a toronymagas esélyes ellen. A játékosok ezt a vádat határozottan visszautasították.