Agassi: Még nem járt le az én időm

2003.11.13. 11:12
A Mesterek Kupája első fordulójában az amerikai André Agassi három szettben kapott ki a nálánál tíz évvel fiatalabb svájci Roger Federertől. Az egykori világelső úgy érzi: még képes felvenni a fiatalokkal a versenyt. A tenisszel csak felesége, Steffi Graf kedvéért hagyna fel.
A Houstonban zajló Mesterek Kupája első fordulójában André Agassi a döntő szett rövidítésében meccslabdái ellenére nem tudta legyőzni az idei wimbledoni bajnok, Roger Federert. A német Bild ezek után kért tőle interjút.

Hiányzik a felesége és a gyerekei

André Agassi
Fotó: EPA/David Moris
Ebben Agassi hangsúlyozza: még nem kíván visszavonulni. "Úgy gondolom, még tudom tartani a lépést a fiatalokkal, és ameddig meglesz bennem ez az érzés, addig nem akarok a visszavonulással foglalkozni. Ha viszont már nem leszek partiban a feltörekvő fiatalokkal, akkor le kell vonnom a konzekvenciát, és abba kell hagynom" - magyarázta.

"A versenyekre való utazások közben hiányzik Steffi valamint mindkét gyerekem, de a tenisz még örömet okoz számomra, és késztetés érzek az edzésekre, a versenyzésre" - tette hozzá. Azt azonban nem titkolta, hogy Steffi kedvéért fog megfontolná a visszavonulást. Családjáról elárulta, hogy a hároméves Jade nem féltékenységgel, hanem lelkesen fogadta október elején megszületett húgát, Jazt.

"Nem tartom vissza a gyerekeket a tenisztől"

Agassi megjegyezte, hogy Steffi a gyerekeivel németül beszél, de Jade angolul is tud. Arról nem szívesen beszélt, hogy a gyerekei közül teniszező lesz-e valamelyik. "Ez egy fantasztikus sport, ha kedvük lesz, biztosan nem fogom visszatartani őket. Még az sem lehetetlen, hogy játszani fogok velük, vagy hogy edzem őket."