Rafael
19 °C
33 °C

Cseh László Európabajnok

2003.12.13. 14:50
Cseh László 4:04.10 perces új Európa-csúccsal nyerte meg a 400 méteres férfi vegyesúszást a dublini rövidpályás Európa-bajnokság. Az 50 méteres nagymedencében már korábban kontinensrekorder magyar úszó azon a távon diadalmaskodott, amelyen tavalyi a riesai rövidpályás Eb-n a harmadik lett.
Bp. Spartacus fiatal úszója sokáig világcsúcson belüli idővel vezetett, végül is azonban a szám eddigi legjobb idejét nem tudta megjavítani, be kellett érnie az európai "leggel", ami cseppet sem rontott a magyar úszókiválóság hangulatán.

Ugyanennek a számnak a dublini döntőjében Kerékjártó Tamás 4:09.63 perccel a 7. helyet szerezte meg.

Cseh László az eredményhirdetés után elmondta, hogy nagyon jól ment neki az úszás, jó volt a kezdés, aztán a vége is, bár mellen kissé megijesztette brit riválisa, aki ebben az úszásnemben alaposan feljött rá. Viszont a befejező száz méteren, gyorson már érezte: nem veszíthet.

"Az Eb előtt nem tudtam, kik lesznek az ellenfeleim, a brit Francis is új embernek számít ezen a távon rövidpályán. Ő is javított eddigi legjobbján, szerencsére én is, az Európa-rekord külön öröm az aranyérem mellé" - jelentette ki a 18. születésnapját a múlt héten ünneplő Cseh László, aki szombaton 100 m háton próbál szerencsét.