Manduláék a legjobbak között a Hopman-kupán

2004.01.03. 15:33
A nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságon először induló magyar teniszkettős legyőzte Kanadát, így Mandula Petra és Sávolt Attila a Hopman Kupa főtábláján olyan klasszisok ellen játszhat, mint Lleyton Hewitt és Kim Clijsters.
A teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman-kupa magyar sikerrel kezdődött: a selejtezőben a Mandula Petra, Sávolt Attila alkotta csapat 2-1-re legyőzte Kanadát. A találkozó esélyese a világranglista-helyezések alapján a magyar kettős volt, de Sávolt sérülés és betegség miatt több hónapos kihagyás után tért vissza, így kérdéses volt, milyen formában érkezett az ausztráliai Perth-ben zajló tornára.

Az első találkozón a világranglistán negyvenedik Mandula a papírformának megfelelően két sima játszmában verte Maureen Drake-et. A folytatásban kisebb meglepetésre szintén két szettes mérkőzésen vereséget szenvedett Frank Dancevictől.

A főtáblára jutásról döntő páros viszont ismét a magyarok sikerét hozta. Az első játszmát ugyan elveszítették 6:3-ra, de ezután már nem termet babér a kanadai kettősnek: a második szettet Manduláék simán 6:1-re megnyerték, a rendhagyó rövidítésben - a szokásostól eltérően nem hét, hanem tíz pont kellett a győzelemhez - pedig 10-3-ra diadalmaskodtak.

A továbbjutásnak köszönhetően a két magyar teniszező olyan világklasszisokkal mérheti össze a tudását, mint például az Lleyton Hewitt vagy a belga Kim Clijsters. Utóbbiak kedden csapnak össze, és a mérkőzés érdekessége lesz, hogy a két sztár néhány hete jegyezte el egymást. A mérkőzésre már az összes jegy elkelt. Sávolték a B-csoportba kerültek, ahol az ausztrál és a belga válogatott mellett a Hantuchovával és Kucerával felálló szlovákok szerepelnek még. A magyar kettős magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdi szereplését a házigazda válogatott ellen.

16. Hopman Kupa, nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokság, Perth
Magyarország-Kanada 2-1
Mandula Petra-Drake 6:3, 6:2
Sávolt Attila-Dancevic 4:6, 3:6
Mandula, Sávolt-Drake, Dancevic 3:6, 6:1, 10-3

A csoportok és játékosok
A-csoport
Egyesült Államok (Davenport, Blake)
Csehország (Strycova, Novak)
Franciaország (Mauresmo, Santoro)
Oroszország (Miszkina, Szafin)

B-csoport
Belgium (Clijsters, Malisse)
Ausztrália (Molik, Hewitt)
Szlovákia (Hantuchova, Kucera)
Magyarország (Mandula Petra, Sávolt Attila)

A magyarok programja (magyar idő szerint)
vasárnap: Ausztrália-Magyarország 3 ó
kedd: Szlovákia-Magyarország 10:30
csütörtök: Belgium-Magyarország 10:30