Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Hopman-kupa: sima vereség Hewittéktől

2004.01.04. 13:38
A Mandula Petra és Sávolt Attila alkotta csapat 3-0-ra kikapott Ausztráliától a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a 16. Hopman-kupán.
Először indult, és a Kanada elleni győzelemmel rögtön a főtáblára is került a magyar válogatott a nemhivatalos tenisz vegyescsapat-világbajnokságon. A 16. Hopman-kupán Perthben a Mandula Petra, Sávolt Attila duó a B-csoportban szerepel, ahol a Lleyton Hewittal felálló házigazdákkal, a Kim Clijsterst is felvonultató belgákkal, és a szlovákokkal mérkőzik meg. A csoport rangadója a keddi "szerelmesek mérkőzése" a Hewitt-Clijsters párharc lesz; a belga-ausztrál párosmeccsen megvív egymással az egy hónapja jegyben járó két klasszis.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali első meccsen mindjárt a második kiemelt házigazda volt az ellenfél, amely simán lépett át Manduláékon. Legelőkelőbb helyen rangsorolt női teniszezőnk még megnehezítette Molik dolgát, és három szettben szenvedett vereséget. Az egyest kanadai ellenfele ellen is elvesztő Sávolt már kevesebb ellenállást fejtett ki Hewittal szemben, mindkét játszmában két nyert szettig jutott csak.

A 3-0-s ausztrál győzelem a párossal lett teljes, igaz, az első szettben még hosszabbításra kényszerítették a magyarok a hazaiakat. Kedden Szlovákia, majd csütörtökön Belgium lesz az ellenfél.

16. Hopman Kupa, nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokság, Perth
Ausztrália-Magyarország 3-0
Alicia Molik-Mandula Petra 4:6, 7:6 (7-5), 6:2
Lleyton Hewitt-Sávolt Attila 6:2, 6:2
Molik, Hewitt-Mandula, Sávolt 7:6 (7-5), 6:1

A magyarok további programja (magyar idő szerint)
Kedd: Szlovákia-Magyarország 10:30
Csütörtök: Belgium-Magyarország 10:30