Megműtötték Palik Lászlót

2004.01.09. 09:59
Csütörtökön tért haza Casablancából a Dakar-rali keddi szakaszán balesetet szenvedő Palik László. Azóta meg is műtötték, egy hétig kell kórházban maradnia, de már a márciusi tunéziai és a jövő évi verseny foglalkoztatja.
A Nap-keltében telefonon nyilatkozott Gyárfás Tamásnak Palik László, aki a 26. Dakar-rali keddi szakaszán szenvedett balesetet. Palik az indulás után húsz kilométerrel - a korábbi hírekkel ellentétben nem százhetvenes tempónál, hanem mindössze kilencvennél - kapott defektet, autója ötször fordult át a tetején. Palik kéztöréssel, navigátora, Darázsi Gábor karcolás nélkül megúszta. A versenyzőt mentőhelikopter szállította a célba, csütörtökön tért haza. Útja a Traumatológiai Intézetbe vezetett, ahol megműtötték.

A két évvel ezelőtti kiesése érzékenyebben érintette

A műsorban elmondta, hogy állapota stabil, igaz egy hétig még kórházban kell maradnia. A balesetéről szólva kifejtette: "az volt benne a furcsa, hogy jóval korábbra vártam a becsapódást, de sem a második, sem a harmadik borulás után sem csapódtunk be végleg. Szerencsére Gábornak nem esett baja, ez vigasztalt már akkor is."

"Szokásos versenybaleset volt, bárkivel megtörténhet mindez" - folytatta. Palik elárulta azt is, hogy két évvel ezelőtt sokkal csalódottabb volt, amikor nem tudta teljesíteni a távot.

Rengeteg szeretet

Terveivel kapcsolatosan kijelentette, hogy már mostanság is foglalkoztatja a márciusi tunéziai futam, és a gondolataiban a 2005-ös Dakar is helyet kap, feltéve, ha addig sikerül üzemképes állapotba hozni az autót. "Elképesztő, és felfoghatatlan az a szeretet, amit itthon kaptam, és ez nagy erőt ad nekem a gyógyulásban. Senki sem viszonyult eddig hozzám negatívan, nem hallottam olyan vélekedéseket, hogy végre jól megjártam" - értékelt.

"Nagyon szurkolok Szalay Balázsnak, hogy a tavalyi pechsorozat után idén megint teljesítse a távot. Szerintem ott is lesz a dakari célban." - zárta mondandóját.