Hewitt védi Rusedskit

2004.01.11. 16:41
Az ausztrál szerint nem biztos, hogy angol játékostársa doppingolt, ezért nem lehet bűnösként kezelni.
Az egykori világelső Lleyton Hewitt védelmébe vette a doppingvétséggel gyanúsított Greg Rusedskit, akinek a szervezetébenszervezetében a tiltott szerek listáján szereplő nandrolon nyomaira bukkantak.

Többen is pozitív eredményt produkáltak

"Amíg cáfolhatatlanul be nem bizonyosodik a bűnössége, addig nem szabad bűnösként kezelni őt. Nem vagyunk igazán barátok, de ha találkozunk, ugyanúgy elbeszélgetek vele, mint máskor" - mondta az ausztrál klasszis.

Az adogatás gyorsasági világcsúcstartója (239,7 km/h) - akinek tavaly júliusban Indianapolisban lett pozitív a tesztje - váltig tagadja az ellene felhozott vádakat, hangoztatva: úgy tudja, a legjobb 120 férfi versenyző közül 47-nek volt a megengedettnél magasabb a nandrolon-szintje, az illetékesek ezt mégsem tették közzé.

Korábban Hewitt is gyanúba került

Az eset miatt a 30 éves, kanadai születésű klasszisnak február 9-én kell megjelennie egy montreali vizsgálaton. Addig részt vehet a tornákon, így a január 19-én kezdődő Australian Openen is.

Korábban Hewittot is sokszor vádolták tiltott szerek használatával, de az ausztrál klasszis egyszer sem bukott meg doppingellenőrzésen.