Fehér Tamás az új súlyemelő kapitány

2004.01.19. 17:12
A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége háromórás, indulatoktól sem mentes ülésén úgy döntött, hogy Fehér Tamást nevezi ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának a posztról közös megegyezéssel decemberben távozó Zsuga Imre helyére.
A korábban Norvégiában és Salvadorban is dolgozó szakember mellett Imrő Dezső mint szövetségi edző segíti az olimpiai felkészülést, amelybe harmadikként bekapcsolódik a válogatott eddigi csapatkapitánya, Stark Tibor is. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a három olimpián (1992, 1996, 2000) részt vett ólomsúlyú emelő befejezi az aktív sportolást.

Stark Tibor befejezi a súlyemelést

A Magyar Súlyemelő Szövetség edzőbizottsága az öt pályázó közül Fehér Tamás és Imrő Dezső pályázatát tartotta alkalmasnak vitára. Az elnökségi ülés folyamán körvonalazódott, hogy az olimpiáig hátralévő rövid idő miatt a legoptimálisabb megoldás az lenne, ha mindketten szerepet vállalnának a magyar válogatott fölkészítésében, holott Fehér kizárólag Starkkal, Imrő pedig a korábbi válogatott Bökfi Jánossal képzelte el a szakmai munkát. Szem előtt tartva azonban azt, hogy az athéni szereplés további négy évre meghatározhatja a sportág jövőjét Magyarországon, kompromisszumos megoldás született, s így alakult ki, hogy Fehér Tamás lett a kapitány, mellette pedig Imrő és Stark dolgozik segítőként.

Két érem is lehet Athénban

"Bevallom, amikor ma idejöttem, nem ez volt az elképzelésem, de nem vagyok csalódott" - nyilatkozta az elnökségi ülést követően az új szövetségi kapitány. "Most az a legfontosabb feladat, hogy ez a hármas a lehető legtöbbet hozza ki abból a hét emberből, aki szerepelhet a nyári játékokon. Az sem elképzelhetetlen, hogy két érmet nyer a sportág Athénban, a jobb szereplést természetesen a női szakágtól lehet remélni."

"Azért vagyok kicsit csalódott, mert úgy éreztem, hogy a sportágban végzett eddigi munkám alapján megérdemlem a szövetségi kapitányi tisztséget" - mondta Imrő Dezső. "A keserűség azonban csak egy pillanatig tartott, mert már holnap elkezdjük a munkát Fehér Tamással és Stark Tiborral. A két athéni magyar érem valóban realitás, de én nem tartom lehetetlennek azt sem, hogy valamelyik férfi versenyzőnk is odaérjen a dobogóra."

Budapesten lesz a jubileumi kongressszus

Az elnökségi ülés végén dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke és Dolovai Tamás, a magyar szövetség első embere aláírta azt a szerződést, amely szerint 2005. márciusában a Magyar Súlyemelő Szövetség Budapesten rendezi meg a 100 esztendős IWF jubileumi kongresszusát, a testület elnökválasztó ülését, valamint az athéni olimpia bajnokainak részvételével tartandó gálaversenyt.