Valér
4 °C
8 °C

Sorsoltak a női kézilabdakupákban

2004.01.20. 12:49
Kapcsolódó cikkek (1)
Az EHF-kupában érdekelt Győri Graboplast és a KEK-ben induló Váci NK várt ellenfelet kedden az európai női kézilabdakupák bécsi sorsolásán. A két magyar csapat a
Az előző fordulóban a román Valceát búcsúztató győriek kaptak könnyebb ellenfelet azzal, hogy a spanyol S.D. Itxaco Estellával mérkőznek meg a legjobb nyolc közé jutásért. A navarrai egyesület a szlovén RK Pirant 57-42-es összesítéssel verte ki az előző fordulóban, és két játékost ad a decemberi világbajnokságon olimpiai kvalifikációt érő ötödik helyet szerzett spanyol válogatottba.

A norvég Byasent kettős győzelemmel hazai pályán kiverő Váci NK a HBC Nimes ellen küzd a legjobb nyolc közé jutásért a KEK-ben. (A sorozatban jelenleg nyolc csapat van csak versenyben, de a négy továbbjutóhoz csatlakozik majd a Bajnokok Ligája négy csoportharmadikja.) A francia csapat három éve megnyerte a Challenge-kupát, és a kapus Joanne Dudziak személyében világbajnoka is van. A hálóőr a horvátországi világverseny All Star csapatába beválasztott Nicolas cseréje volt, de a védett lövések tekintetében az egyik legjobbnak bizonyult. A Nimes a szerb-montenegrói Radnicki Beogradot 57-32-es összesítéssel ejtette ki az előző körben.

Ahogy a két együttes illetékese, Vanyus Attila győri elnök és Vura József, a Vác edzője (a Győr korábbi trénere) az MTI-nek egybecsengően fogalmazott: kaphattak volna sokkal nehezebb ellenfelet is.

A mérkőzésekre február 14-én vagy 15-én, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

Kupasorsolás
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő
Itxako Estella (spanyol)-Győri Graboplast ETO KC
Dinamo Volgográd (orosz)-Buxtehude (német)
ESBF Besancon (francia)-Vag HK (norvég)
Asztrahanocska Asztrahán (orosz)-Nordstrand 2000 Oslo (norvég)
GP Szkopje (macedón)-Zeeman Vastgoed (holland)
Cercle Dijon (francia)-Rapid Bucuresti (román)
Anagenniszi Artasz (görög)-GOG Gudme (dán)
Viborg HK (dán)-Podravka Koprivnica (horvát)

Női KEK, 4. forduló HC Nimes (francia)-Vác
Ferrobus Mislata (spanyol)-Silcotub Zalau (román)
FC Köbenhavn (dán)-Lucs Moszkva (orosz)
Üsküdar Istanbul (török) - Handball Metz Metropole (francia)
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft