Kapros nyerte a magyar párharcot az AusOpenen

2004.01.23. 11:19
Két és fél órás drámai csatában a világranglistán hátrébb sorolt magyar versenyző, Kapros Anikó nyert az Austral Open harmadik fordulójának magyar rangadóján. A melbourne-i Grand Slam-torna négy évvel ezelőtti juniorversenyének győztese az utolsó 12:10-re végződött játszmában Mandula Petra két mérkőzéslabdáját is hárítani tudta.
Az egyesben még versenyben lévő Kapros Anikó és Mandula Petra két napon belül másodszor csapott össze az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. A csütörtöki párost az előrébb sorolt Mandula (39. a világranglistán) és párja, az osztrák Patrizia Wartusch nyerte a Kapros (nyolcvanadik a rangsorban), Czink kettőssel szemben, de ez az eredmény nem engedett arra következtetni, hogy a nyertes lenne a pénteki összecsapás toronymagas esélyese is.

A magyar-magyar összecsapás aztán a vártnál is érdekesebbre és hosszabbra sikerült. Az első, harmincegy perces játszmát 6:3-ra hozta Mandula, aki mind első, mind második szerváit jobb arányban váltotta pontra, mint ellenfele. Emellett mindhárom bréklehetőségét kihasználta.

A folytatásban nem csak a melbourne-i juniorverseny négy évvel ezelőtti győztese javult fel, hanem a tavaly párosban elődöntőig jutó ellenfele teljesítménye is sokat romlott. Mandula huszonhárom ki nem kényszerített hibát vétett, második szerváiból pedig csak elenyésző hányadban hozott pontot. Kapros háromszor vette el a nála jóval előrébb rangsorolt honfitársa adogatását.

Az izgalmak a döntő játszmában fokozódtak, Mandula 5:4-nél két meccslabdát hibázott, majd 10:10-nél elveszítette szerváját, s 11:10 után hiába hárította Kapros két meccslabdáját, már nem tudott fordítani. A mérkőzés végül százhatvanegy perc után fejeződött be. A később lejátszott vegyes páros után kiderült, Mandula már csak a női párosok versenyében folytatja melbourne-i szereplését, mivel az izraeli Andy Ram oldalán két sima szettben kikapott az Ullyett, Raymond kettőstől.