Hormay nyerte a budapesti vívó Világkupát

2004.01.25. 18:19
A pénteki csapatverseny második helye női párbajtőrözőink a vasárnapi egyéni Világkupa-versenyen is tartották kiváló formájukat. Hormay Adrien nyert, Mincza Ildikó az olasz Cristiana Casciolival együtt bronzérmes lett. A második helyen az ukrán Eva Vibornova végzett. A magyar válogatott pénteken biztosította be olimpiai részvételét.
A múlt héten Vk-második helyezést szerző Hormay egész nap magabiztos volt a páston, csak a nyolc közé kerülésért kellett megszenvednie a francia Maureen Nisimával szemben. A nyolcas döntőben rendkívül türelmesen és pontosan vívott, s így göteborgi sikerét követően egy héten belül már a második Vk-győzelmét aratta.

Jegyzőkönyv:
Eva Vibornova (ukrán)-Jekatyerina Surupina (orosz) 15-8
Mincza Ildikó-Tatjana Logunova (orosz) 15-9
Hormay Adrien-Zsana Semjakina (ukrán) 15-10
Cristiana Cascioli (olasz)-Britta Heidemann (német) 15-13
az elődöntőben:
Vibornova-Mincza 15-9
Hormay-Cascioli 15-5
a döntőben:
Hormay-Vibornova 15-6
"Délelőtt nehezebben ment a vívás, mint a döntőben. Délután jó tempókat szúrtam, nem komplikáltam az akciókat" - értékelte tömören a teljesítményét.

Mincza számára is jól kezdődött a délutáni finálé, viszonylag könnyedén győzte le az orosz Tatjana Logunovát, akivel szemben korábban többször is alulmaradt. Ezt követően viszont simán kikapott a remek napot kifogó Vibornovától.

"Egész nap jól éreztem magam a páston, csak a kezem néha elzsibbadt a megerőltetéstől, ezért fordulhatott elő több asszóban is, hogy miután elhúztam, ellenfelem felzárkózott" - mondta.