Belga házidöntő Melbourne-ben

2004.01.29. 14:07
A papírformának megfelelően a két belga klasszis, Justin Henin-Hardenne és Kim Clijsters diadalmaskodott a női egyes elődöntőjében a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Az első helyen kiemelt Henin-Hardenne könnyedén, 76 perces mérkőzésen nyert a 16 között Kapros Anikót legyőző kolumbiai Fabiola Zuluaga ellen. Végig kézben tartotta a találkozót, sok nyerő ütése volt, gyakorlatilag esélyt sem hagyott ellenfelének.

"Remélem, jó formában leszek szombaton is, s képes leszek olyan teljesítményre, amellyel megnyerhetem a döntőt" - fogalmazott Henin-Hardenne, aki pályafutása során először került be az ausztrál bajnokság fináléjába.

A másik, 74 perces elődöntőben a másodikként rangsorolt Clijstersen nem látszott meg a bokasérülése, amely miatt szerdán még a visszalépést fontolgatta. Az első játszmában könnyedén, a másodikban rövidítésben nyert a svájci Patty Schnyder ellen.

Henin-Hardenne és Clijsters tavalyi két Grand Slam-döntőbeli találkozóját - a francia és az amerikai bajnokságon - egyaránt előbbi nyerte.

Női egyes, elődöntő:
Henin-Hardenne (belga, 1.)-Zuluaga (kolumbiai, 32.) 6:2, 6:2
Clijsters (belga, 2.)-Schnyder (svájci, 22.) 6:2, 7:6 (7-2)