Áprilisban ismét magyar-kanadai hokimeccs

2004.02.05. 16:08
A prágai A-csoportos világbajnokságra készülő kanadai jégkorong-válogatott a vb-t megelőzően Magyarországon edzőtáborozik. Ennek keretében a jelenkor NHL-sztárjai és a világbajnokság címvédői egy mérkőzés erejéig összecsapnak a magyar nemzeti együttessel is. A kedd esti szoros mérkőzés győzte meg végleg az ellenfelet, hogy érdemes visszatérnie Magyarországra.
Kedd este a magyar jégkorong-válogatott bravúros teljesítményt nyújtva, szoros mérkőzésre késztette a főleg európai klasszisokból álló kanadai válogatottat. Palkovicsék bravúrjukkal nem csak a hazai közvéleményt, de a vendégeket is elismerésre késztették. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy szerda este, a magyar és a kanadai válogatott tiszteletére rendezett fogadáson a magyar szövetség elnöke, Studniczky Ferenc és a kanadai válogatott menedzsere, Scott Salmond újabb szerződést írt alá.

Ennek értelmében az áprilisi, prágai világbajnokságra készülő címvédő Magyarországon tartja a tornát közvetlenül megelőző edzőtáborozását. Ennek keretében az immáron az NHL sztárjait is felvonultató tengerentúli együttes április 20-án a Budapest Sportarénában ismét megmérkőzik a Divízió I-es világbajnokságról hazaérkező magyar csapattal.

A kanadai együttes április 17-től 21-ig tartózkodik majd hazánkban, s innen indul tovább a prágai világbajnokságra. A tengerentúliak a találkozóra külön fellépti díjat kérnek, de ezzel, és a Sportaréna bérlésével is mindössze harmincmillió forint a vendéglátás összköltsége. A szervezők a jegyeket ennek ellenére nem szeretnék az egekig emelni, a tervek szerint a tavalyi jégkorong-világbajnokságra kialakított 1500, 3500, és 5500 forintos áron fogják árulni.

Az arénával szóban már sikerült megegyezni (arra a napra nincs semmilyen rendezvény lekötve), a szerződést napokon belül aláírhatják. Információink szerint az aréna hat-tízmilliós bérleti díjat kér, miután az államnak járó húsz napon kívül kerül megrendezésre a sokak érdeklődésére számot tartó összecsapás.