Kulcsárnak elege lett Fehérvárból

2004.02.06. 16:58
Egyoldalú szerződésbontással elhagyja csapatát Kulcsár Anita, a székesfehérvári Cornexi-Alcoa és a válogatott világklasszis kézilabdázója. A világbajnokságon a magyar csapat egyik legjobbjának bizonyult beállós fizetése csúszása miatt távozik az egyesületből, és egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását.
Csütörtök este edzett utoljára a Cornexi-Alcoa kézilabdacsapatával Kulcsár Anita. A világklasszis beállós a tréning után jelentette be, hogy elhagyja csapatát, mert egyoldalúan szerződést bont az egyesülettel, adta hírül a FehérvárSport.hu.

Fehérváron nem értik

Kulcsár Anita
Forrás: extra.hu/kulcsaranita
Fotó: Pálfai Károly
"Megdöbbenten állunk a történtek előtt" - erősítette meg a hírt az Indexnek Balássi Imre, a Cornexi szakosztály-igazgatója. Kiderült, Kulcsár lépése nem előzmény nélküli, a játékos ugyanis már a hét elején, írásban közölte, el kívánja hagyni az egyesületet, de a klub úgy ítéli meg, érvei nem állják meg a helyüket. Balássi elmondta, hogy a világklasszis fizetésének csúszása miatt nem kíván többé a fehérváriaknál szerepelni. "Nem szegtük meg szerződésbeli kötelezettségeinket, mert a kifizetés, ha csúszik is, még nem lépte át a kiszabott határidőt" - mondta, Balássi, aki értetlenül fogadta a bejelentést.

A klubvezető péntek délelőtt beszélt Kulcsárral, aki neki is elmondta döntését. "Nem tudom, mi történt. Az egyik legjobb játékosunkat veszítenénk el, aki megbecsülésnek örvendett nem csak az egyesületben, hanem a szurkolók körében és városban is" - mondta Balássi.

Kulcsár határozott

"Ez most már az ügyvédek dolga" - mondta az Indexnek a hír kapcsán a főszereplő, Kulcsár Anita. A klub megkapta a levelét, tette hozzá, és már ismerheti indokait. A válogatott egyik alapembere leszögezte, még nem tárgyalt egyetlen klubbal sem, noha dán és francia klubokkal is hírbe hozták már. "Remélem minél hamarabb kiderül, hol folytatom" - zárta a beállós.

Nyíregyháza, Győr, Fehérvár, Zágráb

Egyelőre tehát annyi biztos, hogy Kulcsár nem lép pályára szombaton a Vác-Cornexi bajnokin. A huszonhét éves játékos Nyíregyházán lett kézilabdázó, innen került be a korosztályos válogatottakba. 1995-ben, tizennyolc évesen került Győrbe és az ETO-val bajnoki ezüstöt és bronzot nyert. A Duna-partiak 1999-ben EHF-kupa döntőt játszott, Kulcsár pedig tagja volt a sydneyi olimpián szintén ezüstérmet szerzett női válogatottal.

A beállós hat év után, 2001-ben hagyta el a győrieket, és Székesfehérvárra igazolt, ahol ütőképes csapatot akartak kialakítani a Cornexinél. A fehérváriaknál azonban nem jöttek az eredmények, és nem tudtak betörni a hazai női kézilabda utóbbi években legerősebb három csapata - Dunaferr, FTC, Győr - közé; a klub eddigi legnagyobb eredménye a tavalyi EHF-kupa elődöntő volt, amelyet az újvárosaik ellen bukott el az együttes.

Kulcsár díszelőadása azonban a tavaly decemberi, horvátországi világbajnokság volt, ahol klasszisteljesítményt nyújtott és posztján az egyik legjobbnak bizonyult, lövéseinek nyolcvan százalék feletti értékesítésével.