Loeb vezet, Benik a 28. helyen

2004.02.07. 19:22
A Svéd-rali szombati, második napján a biztosan vezető Märtin defektet kapott, így a citroenes Loeb vehette át a vezetést. Az egyetlen magyar induló, Benik Balázs tíz helyet javított pénteki pozícióján, annak ellenére, hogy Fordja egyszer ki is gyulladt.
Az észt Markko Märtin lecsúszott az útról, defektet kapott a 11. gyorsasági szakaszon, így Sebastien Loeb vette át a vezetést a Karlstad környékén zajló Svéd-ralin, a világbajnokság második futamán. Benik Balázs az összetettben a 28. helyen áll.

Märtin hat percet veszített

A Citroen XSara WRC-t irányító francia pilóta, aki megnyerte az év első futamát, a Monte-Carlo-ralit, közel fél másodperccel vezet a finn Marcus Grönholm (Peugeot 307 WRC) és 1:15 perccel a finn Janne Tuohino (Ford Focus WRC) előtt.

Märtin a defekt miatt majdnem hat percet vesztett, s jelenleg a kilencedik.

Benik kocsija kigyulladt

A Ford Focus WRC-vel induló Benik Balázs, Doromby Zoltán duó, amely pénteken a 38. helyen zárt, javított, s így a 28. helyről (16:18 perc hátrány) várja a folytatást.

Benikéknek annak ellenére sikerült tíz pozíciót följönniük, hogy a szombati negyedik szakasz után az elrepedt kipufogócső miatt kigyulladt az autójuk. A tüzet hamar eloltották, a kipufogót viszont nem lehetett megcsinálni, így a motor teljesítményét kellett csökkenteni, hogy ne ismétlődhessen meg a szerencsétlen eset.

"Sajnos továbbra is technikai gondokkal küszködtünk, a turbófeltöltő és a kipufogó sem működött megfelelően - mondta a magyar bajnoki címvédő. - Ennek ellenére nagyon örülünk, hogy előre tudtunk lépni. Remélem sikerül kijavítani a hibát, s vasárnap eredményesen fejezzük be a viadalt."

Az állás a 2. nap, 13 gyorsasági (308,20 km) után:

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroe:n Xsara WRC) 2:34:22.7 óra
2. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 307 WRC) 2:35:03.3
3. P. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC) 3:35:50.8