Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kettős magyar siker a női kosárlabda Euroligában

2004.02.12. 10:47
A Pécs és a Sopron is bejutott a női kosárlabda Euroliga legjobb nyolc csapata közé. Minkét együttesünk francia riválissal mérkőzik a négyes döntőbe kerülésért.
A női Euroliga utolsó fordulójában mindkét magyar együttes, a MIZO-Pécs és az Euroleasing-Orsi Sopron is úgy léphetett pályára, hogy sorsa nem csak a saját kezében van. Azaz mindkét gárda győzelem esetén is elbúcsúzhatott volna a legjelentősebb európai kupasorozattól. Ugyanakkor a pécsiek győzelmükkel akár csoportjuk első helyére is jó eséllyel pályáztak.

A soproniak a Blex Praha elleni "odavágón" is harminc ponttal győztek, így reménykedve várhatták a visszavágót is. A soproni összecsapáson Seresék végül is nem sok esélyt adtak riválisuknak, hiszen már a félidőre meggyőző huszonhét pontos előnyre tettek szert.

A hazaiak a folytatásban is leiskolázták ellenfelüket, nagy kedvvel, remekül játszottak. A vége harminchét pontos soproni siker lett. Ez azonban csak úgy "érhetett valamit", amennyiben a már továbbjutott Bourges legyőzi a Barcelonát. Nos, a franciák megtették ezt a szívességet, így a Sopron csoportja negyedik helyén végezve továbbjutott.

Ugyanez a bravúr sikerült a Pécsnek is, amely egy ki-ki meccsen tíz ponttal verte a cseh Gambrinus Brno együttesét. Károlyiék remek teljesítményt nyújtva nyertek, és várhatták a többi találkozó eredményét, hogy győzelmük mire elég. Az eredmények alakulása következtében Rátgéber László együttese a csoportja harmadik helyén végzett és továbbjutott.

A folytatásban mindkét magyar együttesre francia ellenfél vár és mindkét csapatunk idegenben kezdi a negyeddöntőket. Ez azt jelenti, amennyiben harmadik találkozóra kerül sor, úgy az idegenben lesz.

Eredmények:
A-csoport:
Euroleasing-Orsi Sopron - USK Blex Praha 95-48
UMMC Jekatyerinburg (orosz)-CUS Chieti (olasz) 87-74
Aix-en-Provence (francia) - SCP Ruzomberok (szlovák) 91-70
CJM Bourges (francia)-Universitat FC Barcelona (spanyol) 79-70

B-csoport:
Volgaburmas Szamara (orosz)-Lavezzini Parma (olasz) 82-65
Lietuvos Vilnius (litván)-VBW Clima Gdynia (lengyel) 61-56
MiZo-Pécsi VSK-Gambrinus Brno (cseh) 69-59
US Valenciennes (francia)-RC Valencia (spanyol) 68-62

A negyeddöntő párosítása
(első mérkőzés: március 2., második mérkőzés: március 5., harmadik mérkőzés, ha szükséges: március 10.):
Jekatyeringburg-Brno
Valenciennes-Sopron
Bourges-Pécs
Gdynia-Aix-en-Provence
A párharcok győztesei jutnak az április 16-18-iki négyes döntőbe.