Ervin
14 °C
22 °C

Női kézicsapatainknak sem ment Spanyolországban

2004.02.14. 20:54
A férfiakhoz hasonlóan női kézilabdacsapataink is eredménytelen szombatot tudtak le. Spanyolországban maradt alul a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, valamint az EHF-kupán a Győr is. Egyik csapat továbbjutása sem került azonban komoly veszélybe, döntés egy hét múlva.
Az utolsó, hatodik fordulóban dől el, eléri-e idén is női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjét a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután Németh András együttese ötgólos vereséget szenvedett Spanyolországban. Attól az Elda Prestigioótól kaptak ki Kirsnerék, amelyet a sorozat első fordulójában parázs mérkőzésen vertek meg.

Az utolsó fordulóra maradt a döntés

A mérkőzés elején a Ferencváros negyedóráig vezetett, a legnagyobb előnye két gól volt (7-5), majd fordított a spanyol csapat, és a szünetig fokozatosan növelte előnyét. A folytatásban a hazaiak már nem engedték ki kezükből a kezdeményezést, és sikerükkel életben tartották továbbjutási esélyeiket.

Az FTC csak négy góllal, 30-26-ra verte az Eldát hazai pályán, ezért az egymás elleni összevetésben - esetleges pontazonosságnál - a spanyolok jobbak. Ez azt jelenti, a magyar együttesnek, hogy saját maga döntsön a negyeddöntőbe kerülésről, nem szabad kikapnia a lengyel Lublin otthonában. A Larvik-Lublin mérkőzést vasárnap rendezik.

Hátrányban a Győr

Ledolgozható, négygólos hátrányba került a Győri Graboplast ETO KC a spanyol Itxako Estella otthonában a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A várakozással ellentétben hatalmas iramban kezdett a hazai csapat, és ezzel alaposan meglepte a Győrt, amely nagyon gyengén játszott az első félidőben.

A második játékrészben már sokkal jobban szerepelt az ETO, azonban a fantasztikusan küzdő spanyolok ellen ez is kevés volt. A magyar csapatnak mindenképpen formajavulásra van szüksége, hogy a nagy izgalmakat tartogató jövő vasárnapi hazai visszavágón kiharcolja a továbbjutást. Női BL, 5. forduló, D-csoport
Elda Prestigio (spanyol)-Ferencváros 29-24 (16-13)

Az állás: 1. Larvik (norvég) 6 pont/4 mérkőzés (125-99), 2. Ferencváros 6/5 (137-134), 3. Elda Prestigio 4/5, 4. Lublin (lengyel) 2/4
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Itxako Estella (spanyol)-Győri Graboplast ETO KC 30-26 (14-10)