Erős csoportban a pólóválogatott az olimpián

2004.02.21. 16:50
A világbajnoki címe ellenére csak a második helyen emelték ki a magyar vízilabda-válogatottat, így a pénteki sorsolás előtt biztossá vált, hogy nem kerülhet könnyű csoportba. Kedvező lehet azonban, hogy a legnagyobb riválisnak tartott szerbekkel csak a fináléban találkozhatnak a címvédő Kásásék.
A tavalyi Európa-bajnoki döntő résztvevői, a horvát és a szerb-montenegrói válogatott, továbbá a legutóbbi Világkupa-nyertes orosz együttes mellett az Egyesült Államok és Kazahsztán nemzeti csapata lesz egy csoportban - az A-betűjelűben - az olimpiai és világbajnok, Világliga-győztes magyar férfi vízilabda-válogatottal az athéni olimpián.

Szerencsésnek mondható, hogy a legnagyobb riválisnak mondható szerbekkel kizárólag a fináléban kerülhetnek össze Kásásék, korántsem annyira kedvező azonban, hogy a házigazda görögökkel már korábban összecsaphat a magyar társulat.

Az első három jut tovább

A másik hatosban, a B-csoportban kapott helyet Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Egyiptom, a házigazda Görögország, valamint Németország.

A csoportok győztese azonnal a négy közé kerül, a másik két fennmaradó helyért a csoportok második és harmadik helyezettje küzdhet meg, vagyis a sydneyi lebonyolítással szemben a negyedik helyezettek nem jutnak tovább. A találkozók sorrendje egyelőre még nem derült ki.

Kemény: nincsenek könnyű riválisok

"Úgy gondolom, nem kell különösebben mérlegelnünk, hogy milyen is a sorsolásunk" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Már csak azért sem, mert a másik hatosban sincsenek könnyű riválisok. Ezzel együtt tény, hogy tavaly a világbajnokságon és a Világliga-sorozaton megvertük leendő athéni ellenfeleinket. Most, az olimpián is nekik kell majd mennünk, mert bár respektáljuk őket, szomorú lenne, ha félnénk bármelyiküktől is."