A Vasas pólósai hozták a kötelezőt

2004.02.28. 21:17
Kötelező győzelmet aratott a Vasas férfi vízilabda-csapata az Euroliga B-csoportjának negyedik fordulójában a Pertizan Beograd ellen. Kásás Zoltán edző a meccs után nagyon mérges volt együttesére, és csak az eredménnyel volt elégedett.
A Partizan Beogradot idegenben is megverte a Vasas, mégsem számíthatott könnyű meccsre szombaton az Euroliga negyedik fordulójában. A sorozatban eddig a vártnál gyengébben szereplő együttes két hete kellemetlen meglepetésre a görög Olympiakosz Pireusz ellen csak döntetlenre volt képes hazai pályán, de hét közben Kásás Zoltán együttese megnyerte a Honvéd elleni szuperrangadót.

Az elején megint nem ment Kásáséknak, futottak az eredmény után. (1-2) Varga Tamás vitte ekkor a hátán csapatát, és másodpercekkel az első hét perc vége előtt már a piros-kékeknél volt az előny. (3-2) A folytatásban Steinmetz gyönyörű, víz alól lőtt góljával, majd Madaras távoli bombájával elhúzott a Vasas, a félidőben 6-3-ra vezetett.

A harmadik játékrészben visszafogottabban játszott a magyar együttes, a szerbek emberelőnyből voltak eredményesek, és 2-1-re nyerték ezt a negyedet. (7-5) A befejező felvonásban Kásás első találatával három gól lett a különbség, de a Partizan nem akart leszakadni, így végig összpontosításra kényszerítette a sok hibával játszó Vasast. A végére kettő maradt az előnyből, így most már pozitív az angyalföldiek mérlege az Euroligában.

A meccs után nagyon elégedetlen volt a vezetőedző, Kásás Zoltán. A hazaiak trénére feldúltan nyilatkozott a televíziónak, és azt mondta, "moslék módon", iszonyatosan játszott csapata, úgy, ahogyan ez a gárda nem tehetné. "Nem azt csinálják, amit megbeszéltünk - mérgelődött és hozzátette: - kezdem elveszteni a türelmemet".

Euroliga, B-csoport, 4. forduló
Vasas-Plaket-Euroleasing - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 9-7 (3-2, 3-1, 1-1, 2-3)
A magyar gólszerzők: Varga T. 5, Madaras 2, Steinmetz Á., Kásás 1-1